Ministerie van Defensie

Kleding inzamelactie naar Afghanistan

22 januari 2009, 11.21 uur

De spullen staan gereed voor transport op vliegbasis Eindhoven. De eerste zending kleding van de inzamelactie die door militaire vrijwilligers is opgezet op Kandahar Air Field (KAF), komt naar verwachting volgende week in het gebied aan. Afgelopen weken is er in Nederland hard gewerkt om alle pakketten te verzamelen en gereed te maken voor verzending vanaf vliegbasis Eindhoven. Een medewerker van de luchtmacht haalt kleding op van een school.

Uit allerlei hoeken werden bijdragen geleverd. Basisscholen, kinderdagverblijven, militairen, hun thuisfront en zelfs winkels hebben zich ingezet om winterkleding in te zamelen voor de bevolking van Afghanistan. Vliegbasis Soesterberg heeft schoolbankjes en andere schoolspullen gedoneerd die ook op transport worden gezet. Deze spullen worden gebruikt om een bazaarschool in te richten.

De commissie is geraakt door de vele positieve reacties en initiatieven. Zij bereidt zich nu voor op het moment dat de kleding verstrekt gaat worden aan de inwoneners van Kandahar. Dit zal gebeuren via het regionale ziekenhuis. Ook meubilair en speelgoed voor de bazaarschool zit erbij.

Geld ingezameld Ook de overige acties hebben niet te klagen over aandacht. Hoewel de definitieve eindtelling pas eind januari plaatsvindt omdat er nog verschillende acties lopen, is door de Nederlandse militairen op KAF en hun thuisfront naar schatting nu al meer dan 3000 dollar ingezameld voor de Stichting War Child en ruim 3500 dollar voor de Stichting Serve. Een prachtige tussenstand, vindt de commissie.

Achtergrondinformatie

* Goede doelen acties Kandahar succesvol