Gemeente Boekel


Beperking bomenkap N605

De gemeente Boekel heeft na overleg met de Provincie besloten zo veel mogelijk bomen in het zoekgebied van de randweg te sparen.

Provincie Noord-Brabant heeft een kapvergunning voor de kap van bomen aan de N605. Omdat het nog niet duidelijk is waar de toekomstige randweg zal aansluiten op de N605, heeft de gemeente Boekel er bij de Provincie op aangedrongen om voorlopig geen gebruik te maken van deze kapvergunning binnen de zoekgebieden van de aansluitingen. Het gaat dan om het deel tussen de aansluiting van de N605 op de Mutshoek en de Zandhoek en tussen de aansluiting op de Neerbroek en de Molenakker. Welke bomen er uiteindelijk gekapt moeten worden is afhankelijk van waar de aansluitingen van de randweg op de N605 komen.

Om de veiligheid te verhogen en bomen te kunnen sparen wordt de komgrens opgerekt. Door het oprekken van de komgrens worden in het noordelijk zoekgebied van de randweg 12 bomen gespaard en in het zuidelijk zoekgebied 40 bomen.

In afwachting van de realisatie van de randweg is het wel nodig dat de N605 ter plaatse van de zoekgebieden opgeknapt wordt. Deze werkzaamheden worden tegelijkertijd met de ombouw en wegdeksanering van de gehele N605 buiten de bebouwde kom uitgevoerd. De kosten hiervoor worden door de Provincie gedragen en na realisatie van de randweg wordt het deel van de N605 tussen de aansluitingen van de randweg en de bebouwde kom van Boekel aan de gemeente overgedragen.