Provincie Utrecht

Verbod op jacht en schadebestrijding opgeheven

22-1-2009 -

Het College van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht heeft vanwege de verbeterde weersomstandigheden besloten het verbod van jacht op waterwild en afschot uit oogpunt van schadebestrijding op watervogels op te heffen. Hiermee voert de provincie haar beleid uit, dat verwoord is in de Beleidsnota Flora- en faunawet.

Op 9 januari jl. hebben Gedeputeerde Staten besloten de jacht en schadebestrijding (vanwege de extreme weersomstandigheden van de afgelopen weken) tijdelijk te verbieden. In overleg met de colleges van de naburige provincies, het Faunafonds, de Faunabeheereenheid Utrecht en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (K.N.J.V.) is besloten dat verbod op donderdag 22 januari 2009 weer in te trekken.

Gedeputeerde Staten stellen de jacht op de wilde eend weer open tot 31 januari 2009 (de jachtperiode uit de wet) en heffen de opschorting van de besluiten met betrekking tot schadebestrijding op: het verstoren en doden van de meerkoet, de knobbelzwaan, de grauwe gans, de kolgans, de smient, de nijlgans en de verwilderde gedomesticeerde gans .

Voor de tekst van het besluit en verdere informatie over de Flora- en faunawet, verwijzen wij naar de betreffende pagina op deze website.

Meer informatie: Veronica Gieben, telefoon 030 258 32 07