Binnenstadservice.nl voor bereikbare en schone stad

Vanaf vandaag kunnen winkeliers in Den Bosch voor hun distributie gebruik maken van Binnenstadservice.nl. Dit distributiecentrum op Industrieterrein De Rietvelden bevoorraadt 22 aangesloten winkels uit de binnenstad door fietskoeriers en een elektrisch vrachtvoertuig. Het doel van de binnenstadservice is de bevoorrading van winkels te bundelen waardoor er minder (vracht)auto's de binnensteden in hoeven. Zo blijft de binnenstad van Den Bosch leefbaar, schoon en bereikbaar.

Eric Janse de Jonge, ambassadeur stedelijke distributie én inwoner van Den Bosch, verrichte de openingshandeling door het eerste pakket van Binnenstadservice.nl uit te reiken aan één van de deelnemende winkeliers. 'Deze bundeling van vervoersbewegingen is efficiënter, milieuvriendelijker en leidt tot een betere doorstroming in- en naar 's-Hertogenbosch', aldus de onlangs door Minister Eurlings aangestelde ambassadeur.

Deze nieuwe vorm van distributie is bedacht door de winkeliers zelf. Het concept is eerder succesvol toegepast in Nijmegen. Veel andere steden staan op het punt om Binnenstadservice.nl te 'adopteren'. In Den Bosch zijn nu 22 winkeliers aangesloten en dit aantal kan in de komende tijd nog groeien wanneer winkeliers zich aanmelden.

Het project 'Binnenstadservice.nl' wordt gesteund door het programma FileProof van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Het doel van dit programma is het vergroten van de bereikbaarheid en het verbeteren van de doorstroming door op de korte termijn innovatieve oplossingen toe te passen.

Noot voor redacties (niet voor publicatie)



RVD Mediafeed