Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport



Werkbezoek aan St. Jansdal ziekenhuis

Nieuwsbericht, 22 januari 2009

Minister Klink en Koningin Beatrix bezochten afgelopen woensdag het ziekenhuis in Harderwijk. Het bezoek stond in het teken van innovatie in de zorg.

Koningin Beatrix en de minister worden enthousiast verwelkomd. Foto: St Jansdal, Linda Heller.

Het toepassen van innovaties kan de kwaliteit van de zorg verhogen, door werkprocessen te verbeteren en samenwerking in de zorgketen te bevorderen. Ook kunnen innovaties de zorgsector aantrekkelijker maken om in te werken, en de zelfredzaamheid van patiënten vergroten.

Het St. Jansdal ziekenhuis is als eerste ziekenhuis in Nederland aangesloten op het elektronisch medicatiedossier (EMD) via de landelijke infrastructuur. Zo wisselen ze medicatiegegevens uit met apothekers in de regio. Het EMD is onderdeel van het elektronisch patiëntendossier.

Het bezoek begon met een rondetafelgesprek over innovaties in de zorg. Daarna kregen minister Klink en de Koningin korte demonstraties van de burgerservicenummer-zuil en het elektronisch patiëntendossier op de spoedeisende eerste hulp. Ze sloten het bezoek af met een rondetafelgesprek over het elektronisch patiëntendossier.