Gemeente Lelystad

Beloning lid LelyStadsPanel met 250 euro

Wethouder Jaap Lodders verraste dhr. Van Veldhuizen met 250,- aan cadeaubonnen. Het is zijn beloning voor het trouw invullen van onderzoeksvragen als lid van het LelyStadsPanel.

De leden van dit panel vullen regelmatig enquêtes in zodat de gemeente weet hoe burgers denken over belangrijke gemeentelijke beleidsonderwerpen.

Betrokkenheid

Het LelyStadsPanel is, vergeleken met panels in andere gemeenten, erg betrokken. De respons op de enquêtes was in 2008 zeer hoog (gemiddeld ruim 80%). Driekwart van de panelleden zijn digitale leden: zij vullen de vragenlijsten via het Internet in. De overige leden ontvangen een schriftelijke versie.

Nieuwe leden gezocht

Op dit moment heeft het LelyStadsPanel 1731 leden. Voor de representativiteit van de onderzoeken is continue verversing in de samenstelling van het panel erg belangrijk. Daarom zullen ook in 2009 weer nieuwe leden geworven worden. Digitaal aanmelden kan via www.lelystadspanel.nl.

Automatische deelname aan verloting
Elk panellid dingt automatisch mee naar een cadeaubon als aanmoediging om lid te blijven en de toegestuurde onderzoeksvragen ook daadwerkelijk in te vullen. Bij elk panelonderzoek worden tien cadeaubonnen van 25 euro verloot onder de deelnemers. Panelleden die in een jaar aan alle onderzoeken hebben deelgenomen, maken bovendien kans op de eindejaarsbon van 250 euro.

Onderzoeken in 2008
Afgelopen jaar werd panelleden hun mening gevraagd over de winkelvoorzieningen & recreatiemogelijkheden in Lelystad en welke plekken van Lelystad aantrekkelijk zijn en welke juist niet. Verder werd er onderzoek gedaan naar het milieu- en afvalbewustzijn van Lelystedelingen en is het tweejaarlijkse Leefsituatieonderzoek weer gehouden.

Uitgesproken Lelystad
Ieder jaar brengt Onderzoek en Statistiek een nieuwsbulletin Uitgesproken Lelystad uit met daarin resultaten van haar onderzoeken. De onderzoeken waaraan het LelyStadsPanel een belangrijke bijdrage leverden krijgen ruim aandacht in dit bulletin. Een exemplaar van Uitgesproken Lelystad is op te halen bij het Infocentrum van het Stadhuis.

De resultaten van de onderzoeken worden in het gemeentelijk voorlichtingblad Stadsbulletin gepubliceerd en kunnen worden nagelezen op de gemeentelijke website (www.os.lelystad.nl). Voor wie geen internet heeft, heeft Infocentrum Lelystad in de hal van het Stadhuis de rapportages ter inzage.

---