Hersenstichting


Nationale Voorleesdagen

Op donderdag 22 januari 2009 heeft promotor Joke Berendsen van de Hersenstichting voorgelezen op de locatie Brandlichterweg (Denekamp) van Kindercentrum Nijntje Pluis. Zij las voor in het kader van de Nationale Voorleesdagen die van 21 t/m 31 januari worden gehouden.

Ook nam zij uit naam van de Hersenstichting een cheque van EUR 1.010 in ontvangst. Dit was de opbrengst van de zeer drukbezochte kerstmarkt die op 12 december 2008 is gehouden op bijna alle locaties van Nijntje Pluis. De opbrengst komt ten goede van de Hersenstichting omdat één van de medewerkers op jonge leeftijd een ernstige hersenbloeding heeft gehad.

De Hersenstichting helpt hersenaandoeningen voorkomen en genezen en wil ervoor zorgen dat patiënten een zo volwaardig mogelijk leven kunnen leiden. De Hersenstichting zet zich in voor ruim 4 miljoen mensen die lijden aan een grote verscheidenheid van hersenaandoeningen, zoals hersenbloeding, beroerte, traumatisch hersenletsel, dyslexie en ADHD. Voor haar werk is de Hersenstichting volledig afhankelijk van bijdragen van donateurs, bedrijven, fondsen en van nalatenschappen.

Wilt u de Hersenstichting ook helpen, dan kunt u zich nu nog aanmelden als collectant voor de Hoofdcollecte die van 2 t/m 7 februari 2009 wordt gehouden. Aanmelden kan bij Joke Berendsen tel. 06-553 089 88 of bij het hoofdkantoor tel. 070- 360 48 16.