BOVAG-RAI: belangrijke partners in verbeteren luchtkwaliteit

22/01/2009 13:00

Rai Vereniging

In het vanochtend op het Ministerie van VROM ondertekende "Convenant beperking fijnstofuitstoot lichte bedrijfsauto's en kampeerauto's" zijn de leden van BOVAG en RAI Vereniging als leveranciers een belangrijke partner. Doel van het convenant is dat in 2012 alle nieuwe bestelwagens en kampeerauto's met een roetfilter zijn uitgerust teneinde de luchtkwaliteit te verbeteren.

BOVAG en RAI Vereniging zijn twee van de negentien ondertekenende partijen en vormen samen de aanbodzijde in het convenant. Andere partijen die het convenant ondertekend hebben zijn de Ministeries van VROM, Financiën en Verkeer en Waterstaat. Daarnaast ondertekenden de gebruikers van bestelwagens (de vraagzijde) verenigd in onder meer MKB-Nederland, VNO-NCW, EVO, TLN, KNV, Bouwend Nederland en VNA.

Doel van het convenant is de beschikbaarheid en verkoop van nieuwe bestelwagens met een affabriek roetfilter te vergroten, zodanig dat er op 1 januari 2012 alleen nog maar nieuwe bestelwagens met een roetfilter worden verkocht. De organisaties van gebruikers van bestelwagens zullen zich maximaal inspannen om hun leden deze auto's te laten kopen. Dat zullen zij onder meer doen door goede en frequente voorlichting over de voordelen van bestelwagens met roetfilters.

Ook de Staat zal zich maximaal inspannen. Bestelwagens die bij haar via aanbesteding in bezit of gebruik komen dienen voortaan voorzien te zijn van roetfilters. Belangrijke voorwaarde in het convenant is de beschikbaarstelling van 51 miljoen euro door de minister van VROM voor de stimulering van de aanschaf van bestelauto's met een affabriek roetfilter.

http://www.raivereniging.nl



BOVAG