Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg , 22-01-2009

Dronken snorfietser aangehouden

TILBURG: Een 35-jarige Tilburger is woensdagavond op de Bergeijkstraat betrapt op het rijden onder invloed. De snorfietser blies 415 ugl. Hij had naar eigen zeggen drie blikjes bier gedronken. Hij krijgt een proces-verbaal.

Dronken Tilburger veroorzaakt aanrijding

TILBURG: Woensdagmiddag is op de Leharstraat een 56-jarige Tilburger aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist blies 825 ugl. Zijn rijbewijs bleek ongeldig verklaard te zijn in verband met een veroordeling voor het rijden onder invloed. De man werd
gecontroleerd omdat hij op de kruising met de Offenbachstraat geen voorrang verleend had aan een van rechts komende auto en daarmee in aanrijding was gekomen. De auto waarin de dronken bestuurder reed is van zijn vriendin. Hij had de auto, naar eigen zeggen, zonder haar toestemming meegenomen.

270 euro boete na diefstal telefoonset

TILBURG: Een 23-jarige Tilburger is woensdagmiddag betrapt op
winkeldiefstal. Hij had in een bouwmarkt een DECT-telefoonset t.w.v. 60 euro gestolen. De dief rekende twee artikelen bij de kassa af. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm van de poortjes af. Hierna bleek dat hij onder zijn jas de telefoonset verborgen had. De betrapte winkeldief ging hierna onderhandelen met het personeel. Hij wilde de telefoon ruilen tegen één van de eerder door hem gekochte artikelen. Hier ging het personeel van de bouwmarkt niet mee akkoord. Hij heeft de diefstal toegegeven en een boete van 270 euro gekregen.

Autobrand in Tilburg

TILBURG: Vannacht is door nog onbekende oorzaak op de Olivier van Noortstraat een personenauto volledig uitgebrand. Door de brand ontstond ook hittestraling schade aan een woning en aan een andere auto die voor het uitgebrande voertuig geparkeerd stond.

Bestuurder geeft valse naam op

TILBURG: De politie heeft woensdagmiddag tijdens een controle op de Ringbaan Zuid een 19-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden omdat hij een valse naam had opgegeven. Hij had zich verder schuldig gemaakt aan het rijden zonder rijbewijs, het niet voldoen aan de ID-plicht en het rijden in een onverzekerde auto waarvan het rechterachterremlicht niet werkte.

De agenten controleerden de auto van de verdachte omdat een remlicht niet werkte. Tijdens de controle gaf de bestuurder aan geen rijbewijs of ander ID-bewijs bij zich te hebben. Bij navraag bleek dat er aan de door de man opgegeven personalia geen rijbewijs was afgegeven. Het bleek al snel dat de verdachte een valse naam had opgegeven. Aan het bureau verklaarde hij dat hij dat gedaan had vanwege het feit dat hij geen rijbewijs had. Dat er aan de naam die hij had opgegeven ook geen rijbewijs was afgegeven, had hij zich kennelijk niet gerealiseerd.

Gesignaleerden aangehouden

TILBURG: Tijdens controles zijn in Tilburg twee personen aangehouden die nog gesignaleerd stonden in het opsporingsregister.

Een 19-jarige man uit Kaatsheuvel werd gecontroleerd met zijn auto op de Oude Lind. Hij bleek nog gesignaleerd te staan voor een
onherroepelijke gevangenisstraf van 24 dagen en het afnemen van DNA. Hij is ingesloten. Omstreeks 06.05 werd op de Stroomlaan een 32-jarige man uit Arendonk aangehouden omdat ook hij nog DNA moest afstaan. Dit is gedaan waarna hij weer in vrijheid is gesteld.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 22-01-2009 11:00 | © Regio Midden en West Brabant |