Essent


---

Essent Trading levert CO2 credits voor Climate Neutral GoGreen Shipping Service van Deutsche Post

Genève, 22 januari 2009 - Essent Trading en Deutsche Post gaan samenwerken om de uitstoot van broeikasgassen te compenseren. In de op 16 december 2008 gesloten overeenkomst voorziet Essent Trading Deutsche Post voor de duur van vier jaar van hoge kwaliteit CO2 credits. Deutsche Post gaat de CO2 credits gebruiken voor zijn GoGreen-producten en -diensten. Daarmee worden klanten in de gelegenheid gesteld om de uitstoot van CO2 als gevolg van transport te compenseren.

Essent Trading heeft afgelopen december de eerste Golden Standard Voluntary Emissions Reductions (GS VERs) aan Deutsche Post overgedragen. De credits zijn afkomstig van twee windparkprojecten in China: het windenergieproject Fujian Zhangpu Liuao (45 MW) en het windparkproject Ningxia Yinyi (50 MW). De projecten zijn bij de Gold Standard Foundation en de United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC) aangemeld.

Deutsche Post World Net Group, met de merknamen Deutsche Post en DHL 's werelds grootste express- en logistieke onderneming, stelde zijn klanten in 2005 als eerste organisatie binnen de branche klimaatneutraal vervoer ter beschikking. Wanneer een klant voor GoGreen als vervoersmethode voor pakjes en goederen kiest, wordt de CO2-uitstoot door middel van het gecertificeerde Carbon Management systeem van de groep berekend. Dit gebeurt op basis van afstand, vervoersmiddel en brandstofsoort. De uitstoot wordt aan debetzijde van de CO2-balans geboekt en via gecertificeerde projecten ,zoals Essent Trading's windparkprojecten in China, verrekend. In aansluiting op de invoering van de GoGreen-service stelde Deutsche Post World Net Group zijn eigen target voor compensatie van CO2-emissies afgelopen jaar vast. Deze is gericht op een 30 procent hogere compensatie van CO2-emissies voor de gehele groep en de aangesloten onderaannemers in 2020.

"Wij zijn verheugd over de samenwerking met Deutsche Post World Net en trots een bijdrage te mogen leveren aan zo'n degelijk opgezet en innovatief programma als GoGreen," aldus Nyame de Groot, Vice President of Emissions bij Essent Trading. "Het is ons streven om de ontwikkeling van Clean Development Mechanism (CDM) en Gold Standard-projecten te ondersteunen om zo aan de meest strikte additionaliteits- en milieucriteria te voldoen. Wij zijn bijzonder blij een partner te hebben gevonden, die deze visie met ons deelt."

Guido Sattler, Project Manager bij het DHL Innovation Center: "Dankzij de langlopende samenwerking met Essent Trading zijn wij in staat een evenwichtig portfolio van CO2-reductieprojecten voor diverse geografische gebieden samen te stellen." Het DHL Innovation Center bundelt de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van Deutsche Post World Net met een speciale focus op milieuvriendelijke technieken."

Over Essent Trading

Essent Trading heeft zijn hoofdkantoor in Genève (Zwitserland) en is een prestigieuze, door activa gedekte groothandelsonderneming met zijn oorsprong in Nederland. Essent Trading is in Europa erkend marktleider op het gebied van de handel in energie en wordt sinds 2004 door Risk Magazine als top tier handelsonderneming aangemerkt. Ons moederbedrijf, Essent N.V., is met ongeveer 11.000 medewerkers, meer dan 5500 MW aan gediversifieerd productievermogen en meer dan 2,6 miljoen klanten in Nederland, België en Duitsland het grootste energiebedrijf van Nederland. Essent is één van Europa's voornaamste producenten van hernieuwbare en duurzame energie.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.essenttrading.com en www.essent.eu

Deutsche Post World Net

Deutsche Post World Net is 's werelds grootste logistieke groep. De werkmaatschappijen Deutsche Post, DHL en (Duitse) Postbank bieden klantgerichte oplossingen op maat voor beheer en vervoer van goederen, informatie en financiële transacties via een mondiaal netwerk in combinatie met plaatselijke knowhow. Daarnaast is Deutsche Post World Net de grootste aanbieder van Dialog Marketingdiensten, met een uniek portfolio van efficiënte outsourcing- en systeemoplossingen voor de postbranche. In 2007 bedroeg de omzet van de groep ruim 63 miljard euro. Met zo'n 500.000 medewerkers in meer dan 220 landen en regio's is Deutsche Post World Net een van de grootste werkgevers van de wereld.