Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 22 januari 2009

UvA en Ymere huisvesten speciale studentendoelgroepen

Start nieuw huisvestingsproject

Gepubliceerd op 22 januari 2009

De Universiteit van Amsterdam wil graag ook talentvolle masterstudenten aantrekken, die van buiten Amsterdam komen. Woonruimte zou dan geen belemmering moeten vormen.

Sinds de invoering van de bachelor-masterstructuur is het mogelijk in de masterfase naar een andere universiteit over te stappen. Deze uitwisseling is op gang gekomen, maar kan zeker nog groeien.

Voor de master of schakelstudent is het veel regelwerk om aan een andere universiteit voor een paar jaar te gaan studeren. Het zoeken van nieuwe huisvesting kan veel tijd en energie kosten, zeker in Amsterdam.

Pilot kamerproject voor masterstudenten van buiten Amsterdam

Dit vormde voor de UvA en Ymere aanleiding een nieuw pilotproject te starten. Aan enkele studenten, die hun bachelor behaald hebben bij een universiteit of hogeschool buiten Amsterdam, is woonruimte aangeboden. Het gaat om studenten, die master- of schakelprogramma's Actuarial Sciences, Business Economics of Business Studies volgen aan de UvA.

Het gaat in eerste instantie om acht zelfstandige studentenkamers in de Nieuwe Jonkerstraat in Amsterdam. De bedoeling is om in de toekomst meer studentenhuizen te realiseren voor master- of schakelstudenten van de UvA, die van ver komen.

Ook zijn er op de Montelbaanstraat zeven onzelfstandige studentenkamers gerealiseerd. Dit is het derde pand van het gezamenlijke pilotproject waarin UvA en Ymere internationale en Nederlandse studenten samenbrengen. Want ook aan de Waddendijk in Amsterdam Noord wonen sinds 1 september 2007 tien internationale en twee Nederlandse studenten samen.

Het doel is om met dergelijke gezamenlijke pilots antwoord te geven op de huisvestingsvraag van specifieke studentendoelgroepen. Bron: Redactie Uvaweb