Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 22-01-2009

Schietinstructeur van wapens en munitie beroofd

BERGEN OP ZOOM: De politie is een onderzoek gestart naar een overval op een schietinstructeur uit Bergen op Zoom woensdagavond. Kort na 23.00 uur werd de 46-jarige Bergenaar beroofd van vier wapens en munitie.

Na een avondje op de schietclub was de schietinstructeur met zijn spullen lopend op weg naar zijn woning toen hij op de Heiningen aangesproken werd door twee mannen die een wapen op hem richtten. Het slachtoffer moest onder bedreiging twee geweren, twee pistolen en enkele honderden patronen afstaan. Daarna vluchtte het tweetal weg. Het gaat om twee mannen van circa 20 jaar, 1.70 tot 1.75 meter lang en met een licht getint uiterlijk. Ze droegen donkere kleding.

De politie is met een buurtonderzoek gestart en zal donderdagavond rond het tijdstip van de overval nog passanten vragen of ze iets bijzonders hebben gezien. Eventuele getuigen kunnen zich melden op 0900-8844.

Politie houdt Rucphenaar aan na bedreiging medewerker parkeerbeheer

ROOSENDAAL: De politie heeft woensdagmiddag rond 14.45 uur een 37-jarige man uit Rucphen aangehouden wegens bedreiging. De man had op de Uniestede een conflict met een medewerker van parkeerbeheer die hem net een bekeuring had gegeven. Tijdens de discussie bedreigde de Rucphenaar de man, wat ook gehoord werd door zijn collega. Omdat de verdachte te ver ging, wilde de medewerker van parkeerbeheer hem aanhouden. Daarop liep de Rucphenaar weg. Gealarmeerde agenten arresteerden hem korte tijd later alsnog. Op het bureau ontkende hij de bedreiging; hij stelt dat de medewerker van parkeerbeheer de pik op hem heeft vanwege eerdere parkeerakkefietjes.

Dronken Roosendaler van de weg gehaald

ROOSENDAAL: Een 36-jarige automobilist uit Roosendaal is
donderdagmorgen kort na 01.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Bij een controle op de Rucphensebaan blies de man 544 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 22-01-2009 13:37 | © Regio Midden en West Brabant |