Politie Zuid-Holland-Zuid

090122 Persberichten Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 22-01-2009 o Persberichten District I

JONGENS AANGEHOUDEN VOOR STENEN GOOIEN NAAR TREIN DORDRECHT Twee 15-jarige jongens uit Dordrecht en een 18-jarige jongen uit Zwijndrecht zijn woensdagmiddag 21 januari aangehouden voor het gooien van stenen naar een trein. De drie stonden op het viaduct van de Laan van de Verenigde Naties toen zij door agenten werden betrapt op het bekogelen van een passerende trein. De jongens zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

TWEE VROUWEN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL
DORDRECHT - Op woensdagmiddag 21 januari zijn een 18-jarige vrouw uit Dordrecht en een 18-jarige vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht aangehouden voor diefstal uit meerdere winkels. De twee werden op heterdaad betrapt toen zij in een supermarkt aan de Voorstraat verschillende goederen in hun tas wilden stoppen. Bij het controleren van de tas bleken de twee vrouwen ook bij een warenhuis, juwelier en twee drogisterijen hun slag te hebben geslagen. Beide vrouwen zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Alle goederen zijn naar de winkels geretourneerd.

EXPLOSIEF BLIJKT VERROESTE EMMER
HEERJANSDAM Op woensdagmiddag 21 januari is de politie uitgerukt na een melding van de vondst van een explosief aan de Develsluis. Een 25-jarige man uit Rotterdam was met zijn metaaldetector aan het speuren toen hij op een voorwerp stuitte dat leek op een mortiergranaat. Bij nadere inspectie bleek het om een houten knop te gaan, vermoedelijk afkomstig van een stoel, en een verroeste emmer.

AANHOUDING VOOR RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
DORDRECHT Op woensdagmiddag 21 januari is aan het Marisplein een 32-jarige man uit Dordrecht aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. De politie hield de man aan tijdens een routinecontrole. Tijdens zijn aanhouding gaf de man een valse naam op. De man is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

DRIE MANNEN AANGEHOUDEN NA TANKEN ZONDER BETALEN DORDRECHT - Drie Dordtenaren van 25, 28 en 29 jaar zijn op 21 januari op diverse locaties in Dordrecht aangehouden. Ze zouden de afgelopen maanden in heel Nederland hebben getankt zonder te betalen. Diverse tankstations deden hier bij verschillende politiekorpsen aangifte van die door de Politie Zuid-holland-Zuid werden verzameld en tot één onderzoeksdossier werden verzameld. Uit het onderzoek kwamen de namen van de verdachten naar voren, waarna hun werd gevraagd zich bij de politie te melden. Toen zij dat niet deden, werd toestemming voor aanhouding buiten heterdaad gegeven. Het drietal is in verzekering gesteld en de politie zet het onderzoek voort.