KNSB

AEGON Junior Schaatsspelen met Barbara de Loor in Noordlaren publicatie: 22-1-2009


Hoogland (KNSB) - Basisschoolleerlingen maken deze winter voor het eerst een `echte winter' mee.
Veel van deze leerlingen hebben de afgelopen dagen voor het eerst op natuurijs geschaatst. Om kinderen ook zonder natuurijs kennis te laten maken met de schaatssport heeft de KNSB samen met sponsor AEGON vorig jaar de AEGON Junior Schaatsspelen geïntroduceerd. Een initiatief, waarbij in een dorp of stad een synthetische schaatsbaan wordt neergelegd, waarop de kinderen een fantastische schaatservaring kunnen opdoen. Na het succesvolle eerste jaar, waarbij iedere week een basisschool werd bezocht, wordt dit jaar de samenwerking gezocht met schaatsverenigingen en ijsclubs.

De AEGON Junior Schaatsspelen doen van donderdag 22 tot en met zondag 25 januari IJsvereniging de Hondsrug in Noordlaren aan. Op donderdag 22 januari zal oud-wereldkampioene Barbara de Loor de schaatslessen verzorgen aan de basisschoolleerlingen van basisschool de Rieshoek. Op vrijdag zal IJsvereniging de Hondsrug de schaatslessen verzorgen voor basisschool de Meent uit Glimmen. Op zaterdag en zondag zijn er vrijschaatsmogelijkheden en worden er spelletjes georganiseerd. Basisschoolleerlingen zijn van harte welkom om gebruik te maken van de schaatsbaan op de Skeelerbaan/IJsbaan achter basisschool De Rieshoek. Voor het totale programma kijk op aegonjuniorschaatsspelen.nl

Art-Ice stelt de kunststof schaatsbaan voor de AEGON Junior Schaatsspelen voor vier dagen beschikking. De schaatservaring op kunststof is net even iets anders dan op natuurijs, maar benadert het klassieke ijsplezier! Door de toegepaste techniek wordt geen gebruik gemaakt van vet of gel, zodat de vloer altijd schoon en droog aanvoelt. Geen vieze kleren dus.

De KNSB en AEGON zijn ervan overtuigd dat de AEGON Junior Schaatsspelen een goede manier zijn om de jeugd enthousiast te maken voor de schaatssport, waardoor in de toekomst nieuwe talenten kunnen opstaan die in de voetsporen zullen treden van Sven Kramer en Ireen Wüst. Ook past het project perfect bij de vraag naar voorbeelden van beweegactiviteiten ten behoeve van een gezonde leefstijl.