Gemeente Lansingerland

Aanleg glasvezelnetwerk
glasvezel

Binnenkort start de firma Glashart met graafwerkzaamheden om een groot deel van Berkel en Rodenrijs van een glasvezelnetwerk te voorzien.

Het bedrijf Glashart is verantwoordelijk voor de aanleg van dit netwerk. Allereerst krijgen huishoudens in de kern Berkel en Rodenrijs aansluiting op dit glasvezelnetwerk. Wanneer de kernen Bergschenhoek en Bleiswijk worden aangesloten op het netwerk is op dit moment nog niet bekend.

Het gemeentebestuur van Lansingerland, de firma Reggefiber (waar Glashart onderdeel van uitmaakt) en KPN hebben op 12 november 2008 een overeenkomst getekend voor de aanleg van het netwerk. Het nieuwe net vormt een belangrijke impuls voor de economische en sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen van de gemeente.

De betrokken inwoners van Berkel en Rodenrijs krijgen binnenkort meer informatie over de werkzaamheden en de bijbehorende planning. Dit gebeurt via een informatiepakket van Glashart. Dit bedrijf vraagt ook toestemming om een huisaansluiting te realiseren. Dat is de aansluiting vanaf de straat tot aan de montage binnenin de woning. Hiervoor moeten inwoners een antwoordkaart invullen en retourneren. Niemand is verplicht om deze gratis huisaansluiting te nemen. Kiezen mensen ervoor om deze aansluiting op een later moment te laten realiseren dan is dit echter niet meer gratis.

Ook is er geen verplichting om diensten af te nemen via de glasvezelaansluiting, ook niet als mensen wel voor een huisaansluiting hebben gekozen. Het is dus mogelijk dat men straks wel een huisaansluiting heeft maar dat die niet gebruikt wordt omdat er nog geen diensten worden afgenomen.

Glasvezelkabel

Meer informatie?

Naast het informatiepakket dat binnenkort bij inwoners van Berkel en Rodenrijs op de mat valt, is ook op de website www.glashart.nl/berkel meer informatie te vinden. Hierop staat bijvoorbeeld welke gebieden in Berkel en Rodenrijs dit glasvezelnetwerk krijgen en wanneer Glashart verwacht welke woning aan te sluiten.

Glashart opent begin dit jaar tevens een Servicewinkel in Berkel en Rodenrijs. Hier kunnen bewoners terecht met vragen over het glasvezelnetwerk of en de aanleg daarvan.