Gemeente Lingewaal


buurtauto ook in Lingewaal
buurtauto

Het project Buurtauto komt in januari 2009 naar Lingewaal! De gemeente Lingewaal, de Stichting Duurzaam Rivierenland en Wheels4All werken hierbij samen. Bij dit project kunnen tenminste zeven buurtbewoners een buurtauto realiseren. Een buurtauto is een auto die op een vaste plek staat en die door de gebruikers gereserveerd kan worden.

Besparen op uw autokosten? Dat kan met een buurtauto!

Een eigen auto kost veel geld. De vaste lasten gaan gewoon door, ook als de auto stil staat. En dat is gemiddeld 23 uur per dag. Een buurtauto wordt gedeeld met anderen. Gebruikers betalen alleen voor de daadwerkelijke gebruiktijd. Dat scheelt al gauw zo'n EUR 1.600 per jaar, met als bijkomend voordeel: geen zorgen over onderhoud, verzekeringen en parkeerkosten. Een auto delen betekent ook minder auto's op de weg. Bovendien blijken autodelers minder kilometers maken. En dat is weer goed voor het milieu.

Hoe werkt een Buurtauto?

De buurtauto staat op een vaste plek bij een beheerder in de buurt. De auto is per telefoon of via Internet direct reserveren. Mensen kunnen zeven dagen per week en 24 uur per dag terecht. Gebruik van de buurtauto kost EUR 2,- per uur (max. EUR 22,- per dag) plus EUR 0,19 per kilometer, inclusief brandstof. Afhankelijk van het verwacht gebruik kunnen mensen kiezen uit verschillende typen abonnementen. Een lidmaatschap kost minimaal EUR 5,- per maand. Naast de buurtauto's in de wijk heeft Wheels4all afspraken met lokale autobedrijven voor inzet van extra auto's tegen gereduceerd tarief. Zo kunnen de deelnemers nooit misgrijpen.

Organiseer uw eigen buurtauto!

Bij minstens zeven buurtbewoners kan al een nieuwe buurtauto worden geplaatst.

....... En dit ook nog : !!

* Wheels4all komt met mensen in contact die meehelpen het project tot een succes te maken. Voor plaatselijk initiatiefnemers is een starterspakket beschikbaar en zijn gratis kilometers.
* Wij zijn ook geïnteresseerd in mensen met een eigen auto en deze willen inzetten voor het autodelen. Natuurlijk staat daar een passende vergoeding tegenover en een aangepaste verzekering.

Waarom steunt de gemeente dit initiatief?

De gemeente Lingewaal steunt de buurtauto. De buurtauto zorgt voor extra vervoersmogelijkheden in de gemeente en maakt vijf tot tien parkeerplaatsen overbodig. Hierdoor neemt de parkeerdruk af. Verder wordt er alleen gereden in zuinige en schone auto's. Dat is goed voor de luchtkwaliteit en de gezondheid.

Aanmelden voor de buurtauto? Meer informatie staat op www.wheels4all.nl. Voor eventuele vragen zijn de initiatiefnemers tijdens werkdagen bereiken op telefoonnummer (0345) 533 933, Mailen kan ook: mailto:jan.theunissen@wheels4all.nl

Grijp deze kans! In januari worden huis - aan - huis antwoordkaarten verspreid. In de kernen met voldoende belangstelling plaatst Wheels4all één of meerdere buurtauto's. Daarvoor volgen informatieavonden in Herwijnen, Asperen, Heukelum, Spijk of Vuren.

Mensen die zich voor 1 juli 2009 inschrijven bij Wheells4all hoeven zes maanden geen contributie te betalen.