Gemeente Delft

Bestuurders en jongeren Delft dansen samen in Max.Mix

Op woensdag 21 januari kwamen Delftse bestuurders, beleidsmakers, directeuren en 75 scholieren van het Grotius College samen in Theater de Veste voor de Max.Mix.

Max.Mix is een ontmoetingsprogramma voor jongeren en Delftse bestuurders, waaronder wethouder Lian Merkx (Cultuur). Lian Merkkx: "Het is bijzonder om met culturele activiteiten ontmoetingen tussen jongeren en beleid tot stand te brengen. Het was een geslaagd experiment en ik kijk uit naar het moment dat de jongeren met ons mee gaan lopen".

Bestuurders en beleidsmakers denken na over jongeren, maken plannen en speciaal beleid. Maar kennen zij de passies van jongeren en weten ze met welke vragen jongeren rondlopen? Jongeren hebben ideeën over hoe het beter zou kunnen in de stad of in de wereld. In Max.Mix krijgen beide de kans om zich in elkaar te verdiepen.

Bestuurders betraden één keer op een andere manier de wereld van de jongeren en deden mee aan het educatieve programma van de scholieren gecombineerd met voorstellingsbezoek. In de workshop Ontmoeten en Contact maken werd er een tangodans ingestudeerd die na afloop van de voorstelling in het decor werd gedanst. Andersom begaven de scholieren zich in de wereld van bestuurders, beleidsmakers en bedrijven; ze gaan in de week na Max.Mix een dag meelopen met 'hun' bestuurder.

Max.Mix werd georganiseerd door theatergroep Max. in samenwerking met Delfts Cultuurjaar 2009. Op zaterdag 24 januari 2009 gaat Reigen (14+) van theatergroep Max. in première in Theater de Veste. Theatergroep Max. speelt de voorstelling ook 19 keer in het theater voor bijna 2.000 middelbare scholieren.

Noot voor de redactie (