Ministerie van Buitenlandse Zaken

Corruptiebestrijding in Benin is een succes

22 jan 2009 | 'De aanpak van corruptie in Benin is een voorbeeld voor andere Afrikaanse landen'. Dat zei minister Koenders na zijn gesprek vanmiddag met president Boni Yayi van Benin.
President Thomas Boni Yayi tijdens het Africa Forum in Accra in januari 2007

'Yayi heeft corruptiebestrijding en goed bestuur kern gemaakt van zijn regeringsbeleid en concrete maatregelen uitgevoerd om straffeloosheid en corruptie in te dammen', aldus Koenders
(Ontwikkelingssamenwerking). De president bezoekt Nederland van 20 tot 24 januari.

Nederland ondersteunt Benin met 20 miljoen euro per jaar voor ontwikkelingsprogramma's op het gebied van water en sanitatie, onderwijs, landbouw, goed bestuur en verbetering van het ondernemingsklimaat. Daarnaast ontvangt Benin jaarlijks 10 miljoen euro algemene begrotingssteun van Nederland.

In Benin zijn de afgelopen jaren veel concrete resultaten behaald. Via het huidige water en sanitatie-programma hebben 300.000 inwoners van Benin toegang tot schoon drinkwater gekregen. Op duizenden scholen zijn toiletten gebouwd waar 30.000 leerlingen gebruik van maken. Het onderwijsprogramma, dat samen met Unicef wordt uitgevoerd, stimuleert meisjes om naar school te gaan. En op het gebied van verbetering van het ondernemingsklimaat richt Nederland zich op de katoensector, onder andere door de versterking van boerenorganisaties.
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

Vlag van Benin
Zie ook

* Ontwikkelingsrelatie met Benin

Gerelateerde dossiers

* Bestrijding van corruptie