Noordhoff Uitgevers breidt rekenaanbod uit met methode Reken zeker

22/01/2009 15:51

Noordhoff Uitgevers

Noordhoff Uitgevers introduceert in 2010 voor het basisonderwijs de nieuwe rekenmethode Reken zeker, die samen met de Stichting Goed Rekenonderwijs ontwikkeld wordt. Omdat de uitgeverij naast deze nieuwe methode ook de zojuist herziene methode Rekenrijk uitgeeft, hebben scholen de vrijheid om de methode te kiezen die het beste op hun behoefte aansluit.

Met de introductie van Reken zeker speelt Noordhoff Uitgevers in op de actuele vraag binnen het primair onderwijs naar lesmateriaal met de nadruk op het oefenen van basisvaardigheden. Staatssecretaris Dijksma van Onderwijs haakte daar deze week ook op in met het instellen van de Nationale Oefenimpuls. Met Reken zeker leert de leerling op een betrouwbare manier rekenen. Pas wanneer de kinderen voldoende geoefend hebben, komen de contextuele vraagstukken, die juist de boventoon voeren bij realistische rekenmethoden als Rekenrijk, aan bod. De nieuwe methode, die geschreven is door leerkrachten met jarenlange ervaring in het basisonderwijs, biedt uitkomst voor onder meer taalzwakke kinderen die moeite hebben met verhalende rekenopgaven.

Eén strategie per rekensom

In Reken zeker leren kinderen elk rekenprobleem oplossen met één beproefde strategie, waaronder staartdelingen en tafels. Door veel te oefenen leren alle leerlingen de strategieën onder de knie te krijgen. Het letterlijk 'langzaam maar zeker' leren rekenen levert de kinderen een basis op om met zelfvertrouwen ook in de volgende groepen verder te rekenen.

Generaties vol kennis, wijsheid en inspiratie

Noordhoff Uitgevers is verheugd over de samenwerking met de Stichting Goed Rekenonderwijs. Deze stichting richt zich onder meer op het bevorderen van goed reken- en wiskundeonderwijs voor de basisschool. Noordhoff Uitgevers, bekend van onder meer De Grote Bosatlas, brengt al generaties lang kennis, wijsheid en inspiratie voor jong en oud.

Op woensdagmiddag 28 januari om 11.30 uur, tijdens de onderwijsbeurs NOT in de Jaarbeurs Utrecht (hal 11, stand D051), ondertekenen Noordhoff Uitgevers en de Stichting Goed Rekenonderwijs op toepasselijke wijze hun samenwerkingsovereenkomst, waarbij u van harte bent uitgenodigd. In de loop van de middag plaatst de uitgeverij beeldmateriaal van deze ondertekening en een persbericht op het netwerk van APS.

Voor meer informatie over Reken zeker kunt u kijken op www.noordhoffuitgevers.nl





http://www.noordhoffuitgevers.nl