Bijeenkomst voor vrouwen aan de top van overheidsorganisaties 22/01/2009 15:54

SGBO B.V.

Geachte redactie,

Graag maak ik u attent op de bijeenkomst voor vrouwen aan de top van overheidsorganisaties en andere organisaties in de publieke sector.

Ik wil u graag uitnodigen voor deze bijeenkomst, of om voorafgaand of/en na deze bijeenkomst een interview te houden met dr. Mijntje Lückerath of drs. Anja van Gorsel.
Indien u geïnteresseerd bent in een interview, dan breng ik graag het contact tot stand. Ook kan ik zorgen voor een journalistiek verslag of interview dat kant en klaar te plaatsen is.

De bijeenkomst vindt plaats in Amersfoort, Haag 2 (Regardz Event center Mariënhof) op 29 janauri a.s., van 16.30 - 20.30 uur.

Onderwerp:

Dr. Mijntje Lückerath - Rovers heeft talrijke wetenschappelijke studies en publicaties op haar naam staan. In december jl. verscheen van haar "Topvrouwen. Wie zijn ze? Waar zitten ze? En: hoe krijgen we er meer?" Mijntje Luckerath houdt een inleiding voor de aanwezige 'topvrouwen'. Het thema van haar inleiding is het belang van de organisatie om vrouwen aan de top te hebben. Haar inleiding is gepland van 17.15 - 18.15 uur.

Aanwezig:

Aanwezig zijn vrouwelijke burgemeesters en gemeentesecretarissen, bestuurders en leidinggevenden van provincies, directeuren van diensten en organisaties in de sfeer van zorginstellingen,
woningcorporaties en adviesraden. Er zullen waarschijnlijk circa 70 vrouwen aanwezig zijn, die dus allen al een topfunctie hebben verworven, en ieder een goed verhaal hebben over hun positie.

Inititatiefnemer/gastvrouw/organisatie:

Anja van Gorsel heeft het initiatief genomen als trekker van de vrouwenclub bij BMC. Anja is een van de directeuren van BMC, de grootste organisatie voor advies en management voor de publieke sector. Bij BMC werken zo'n 1500 mensen, waarvan in de belangrijkste functies vooral veel mannen. Er wordt ernstig werk gemaakt om meer vrouwen in de top te krijgen. Anja van Gorsel is daarvan een voorbeeld. Zij was eerder oprichter en directeur van Public Spirit, het wervings- en selectiebureau voor de publieke sector. Anja van Gorsel neemt graag actie om vrouwen meer zichtbaar te maken, als opstap naar meer vrouwen in topfuncties.
Meer informatie over BMC vindt u op www.bmc.nl.

Ik zou het erg op prijs stellen om per mail of telefoon te vernemen of u op de een of andere manier hieraan aandacht wilt besteden.





http://www.bmc.nl