Gemeente Bodegraven

Nieuw Bodegraafs college: aan de slag!

2009 01 20 college Bodegraven BN.jpg

Op donderdag 15 januari 2009 is het nieuwe Bodegraafse college benoemd. In de nieuwe samenstelling gaan Hans Vroomen (CDA), Jan Bouwens (PvdA) en Jan Christiaan Goudbeek (VVD) als wethouders met elkaar aan de slag.
Jan Pieter Lokker Lokker neemt als burgemeester de portefeuille bestuur en veiligheid voor zijn rekening. Hans Vroomen is wethouder voor onder andere sport en cultuur en jongeren en ontwikkeling. Jan Bouwens keert terug als wethouder ruimtelijke ordening en beheert nu ook de portefeuille maatschappelijke ondersteuning. Jan Christiaan Goudbeek neemt onder andere de portefeuilles economie en arbeid en beheer openbare ruimte onder zijn hoede.

De onderhandelingen tussen de fracties van de nieuwe coalitie hebben geresulteerd in een coalitieakkoord `Aan de slag!'. Hierin wordt voorgesteld om - uitgaande van het huidige raadsprogramma - het beleid met een aantal koerswijzigingen voort te zetten. De belangrijkste wijzigingen hierin betreffen de aanpak van het accommodatiebeleid, de wijze van realisatie van de brede school en impulsen ter versterking van het centrum van Bodegraven.

Het nieuwe college werkt de komende weken aan een kadernota, waarin de hoofdlijnen van het coalitieakkoord staan uitgewerkt en keuzen aan de raad worden voorgelegd. Deze kadernota wordt naar verwachting in maart besproken in een extra gemeenteraadsvergadering.

In verband met de benoeming van het nieuwe college komen de geplande vergaderingen van de raadscommissies op 27, 28 en 29 januari te vervallen. De geplande raadsvergadering op donderdag 12 februari gaat vooralsnog door met het oog op de benoeming van nieuwe raadsleden.