Vesteda


Start bouw appartementengebouw Puntenburg, Amersfoort Maastricht 22 januari 2009
Vesteda Project bv en Heilijgers Project ontwikkeling hebben overeenstemming bereikt met betrekking tot de realisatie en afname van Blok B in Puntenburg in Amersfoort. Blok B, bestaande uit luxe 121 appartementen, een commerciële ruimte en een ondergrondse parkeergelegenheid is een gezamenlijke ontwikkeling van Heilijgers en Vesteda Project. De bouw is reeds gestart en de oplevering is gepland in het voorjaar van 2011. De verhuuractiviteiten gaan van start in de zomer van 2010.

Luxe appartementen
Een deel van het project bestaat uit laagbouw met vier, vijf en zes bouwlagen, de voorzijde van het gebouw - gelegen aan de Amsterdamseweg
- heeft twaalf bouwlagen. Naarmate de woningen hoger liggen, wordt hun woonoppervlak groter. De hogere verdiepingen van die gevel kragen namelijk steeds verder uit en in combinatie met bijzonder metselwerk ontstaat er zo een zeer bijzondere en dynamische gevel. Het woongebouw omvat een diversiteit aan typen, variërend van 85 tot 135 m2. Alle appartementen worden uitgevoerd met een moderne Bruynzeel-keuken voorzien van apparatuur, een complete badkamer en één, twee of drie slaapkamers. Ieder appartement heeft een royale buitenruimte. De hoger gelegen appartementen kijken aan de achterzijde uit op een groen mossedum dak en de fraaie zichttuin. Deze binnentuin is voor alle bewoners toegankelijk en van hieruit wordt het daglicht de parkeergarage ingebracht. Het plan is een ontwerp van Rudy Uytenhaak Architectenbureau.

Centraal Stadsgebied Noord
Puntenburg is onderdeel van het Centraal Stadsgebied Noord in Amersfoort. Het Centraal Stadsgebied Noord in Amersfoort is een binnenstedelijk herstructureringsgebied ten noorden van het spoor. De belangrijkste doelstellingen van dit plan zijn - in het kader van het Compacte Stad beleid - het uitbreiden van het binnenstedelijk areaal van Amersfoort en het versterken van het binnenstedelijk gebied en de uitleggebieden. Het karakter van de Amsterdamseweg als stedelijke entreeboulevard wordt versterkt, zowel ruimtelijk als programmatisch. Khandekar Stadsontwerp en Landschapsarchitectuur voert supervisie over het CSG-Noord.

Auteur: Romain Groenen