Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 22-01-2009

Oosterhouter overleden aan gevolgen van waterongeval

OOSTERHOUT: De politie maakt bekend dat dinsdagavond 20 januari in een ziekenhuis in Breda de 74-jarige Oosterhouter is overleden die op dinsdagavond 23 december jl. met zijn auto te water raakte aan de Vliedberg. Het slachtoffer is overleden aan de gevolgen van het letsel dat hij opliep door het ongeval.

Zoals eerder gemeld gebeurde het ongeval rond 20.20 uur voor het oog van jongeren en andere passanten. Zij sprongen direct in het water. Zij hielden de auto boven water totdat de hulpdiensten aanwezig waren. Een heldhaftig optreden waarvoor burgemeester Huijbregts in de richting van de betrokken jongeren en agenten tijdens een speciale bijeenkomst de volgende dag in het gemeentehuis haar waardering uitsprak. De politie heeft vanmorgen zoveel mogelijk direct betrokken telefonisch geïnformeerd (zie verder persbericht d.d. 24-12-2008).

Arrestatie in Oosterhout na bedreiging

OOSTERHOUT: De politie heeft woensdagmiddag in de Donkenbuurt
omstreeks 15.45 uur een 27-jarige man uit Oss gearresteerd ter zake het bedreigen van een 26-jarige Oosterhouter. De Ossenaar gaf de bedreiging toe en kreeg een boete van 200 euro, die direct door hem werd voldaan.

Een 28-jarige vrouw ging gistermiddag samen met haar nieuwe 28-jarige vriend uit Oss en een 29-jarige man uit Sliedrecht naar haar oude woonadres in de Oosterhoutse Donkenbuurt. In dat huis woont nog steeds haar 26-jarige ex vriend. Er was niemand thuis op het adres waar de vrouw nog steeds ingeschreven staat. De 29-jarige man uit Sliedrecht sloeg vervolgens met haar toestemming een ruitje in zodat zij zich toch de toegang tot de woning wisten te verschaffen. Circa vijf minuten later kwam de 26-jarige bewoner thuis. Op dat moment
arriveerde ook de politie. De 28-jarige Ossenaar riep naar de bewoner dat die zijn kop moest houden omdat hij die anders in zou timmeren. Eerder die middag had de Ossenaar al over de telefoon naar de
Oosterhouter gezegd dat die moest gaan vluchten. De politie heeft de Ossenaar aangehouden. Aan het bureau is de zaak afgewerkt met een boete van 200 euro.

Rijder onder invloed aangehouden

WOUDRICHEM: De politie heeft vannacht op de Jan Spieringweg een 29-jarige man uit Andel betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 445 ugl. Hij had naar eigen zeggen tien biertjes gedronken voordat hij achter het stuur van zijn auto was gestapt. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Twee Waalwijkse zaken in Bureau Brabant

WAALWIJK: In de uitzending van komende maandag van Bureau Brabant wordt aandacht besteed aan twee zaken uit Waalwijk. De eerste
uitzending van Bureau Brabant is op maandag 26 januari 2009 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald, de laatste uitzending is op dinsdag 27 januari om 17.00 uur.

Zaak 1

Op 24 december 2008, om ongeveer 01.00 uur rijdt een bestuurder van een auto een fietsende vrouw, een 33-jarige Waalwijkse, van achteren aan. De vrouw valt en loopt ernstig letsel op aan haar hiel. De autobestuurder lijkt door te willen rijden, maar komt dan toch vrij snel weer achteruit gereden. Hierna gebeurt er iets bijzonders: hij wil haar meenemen. De vrouw voelt aan, dat dat niet goed af gaat lopen en zet het op een gillen. Doordat een buurtbewoner dat gegil hoort en een rolluik open trekt, gaat de autobestuurder ervandoor.

Zaak 2

De politie in Waalwijk zit nog steeds met een partij Swarovski kristal. Dat werd in de berm gevonden de hoek Margrietstraat / Stationsstraat bij de elektriciteitskast van de verkeerslichten. De politie denkt, dat de jaarstukken van diefstal afkomstig zijn en wil ze alsnog bij de rechtmatige eigenaar terugbrengen.

Politie op zoek naar woninginbreker in Rijen

RIJEN: Vanmorgen is omstreeks 10.10 uur een 54-jarige man uit Rijen op de Laagstraat geconfronteerd met een inbreker. De getuige hoorde glasgerinkel en ging kijken waar het geluid vandaan kwam. Hij zag een man van een erf van een woning afrennen. De inbreker riep de man toe dat die zich om moest draaien, want anders zou hij hem steken. De dader, die kennelijk een metalen spits voorwerp in zijn handen had, is gevlucht in de richting van de Zaaren. Uit het onderzoek bleek dat de inbreker waarschijnlijk via een vuilcontainer op het dak is geklommen. Boven de aanbouw had hij een gat geslagen in een ruit. Hij is vermoedelijk de woning niet binnen geweest. Hij is vermoedelijk via dezelfde weg naar beneden gegaan, alwaar hij buiten het erf een voorbijganger tegen kwam. De politie heeft onmiddellijk een onderzoek in de omgeving ingesteld en aan deelnemers van SMS-Alert in Rijen een SMS- bericht verstuurd.

POLITIEBERICHT: Inbraak woning Rijen, gezocht Noordafrikaans type ca 175 cm ca 20 jaar kort dkr stekelhaar 3/4 dkr blauwe jas LETB OP STEEKVOORWERP 0900-8844.

Stalker aangehouden in Raamsdonksveer

RAAMSDONKSVEER: Een 37-jarige man uit Raamsdonksveer wordt verdacht van het stalken van zijn 32-jarige ex vrouw. De verdachte werd woensdagmorgen met toestemming van de officier van justitie
aangehouden, hij is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft op 14 januari jl. aangifte gedaan. Het slachtoffer verklaarde dat zij 'gestalkt' wordt door haar ex man. Hij stuurt haar veelvuldig e-mailberichten en SMS'jes.. Ook rijdt volgens haar hij met grote regelmaat door de straat en observeert daar het pand waar zij woont. Een dergelijke stelselmatige inbreuk op de privacy valt onder het begrip stalking. De verdachte wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Kop-staart botsing in Hank

HANK: Gisteravond heeft omstreeks 19.30 uur een kop staart botsing plaats gevonden op de kruising van de Provincialeweg en de Keizer Napoleonweg. Een auto bestuurd door een 42-jarige vrouw uit Hank reed tegen de voor stilstaande auto bestuurd door een eveneens 42-jarige vrouw uit Hank. Beide vrouwen reden over de Keizer Napoleonweg en wilden ter hoogte van de Provincialeweg links af rijden. De auto die voorop reed, zag dat er van rechts een auto naderde en stopte daarom. De vrouw die achter haar reed, botste vervolgens tegen de inmiddels voor haar stilstaande auto. De ambulance kwam ter plaatse omdat in de voorste auto een tienjarig meisje uit Hank zat die mogelijk geen gevoel had in haar benen. Ze werd onderzocht in het ziekenhuis, er bleek echter niets aan de hand te zijn, waarna ze met haar ouders naar huis mocht.

T.a.v. de redactie:

Bovenstaand bericht alsnog op verzoek van een van de betrokkenen bij het verkeersongeval opgemaakt omdat er artikel verschenen was waarin vermeld stond dat het ongeval gebeurd was terwijl beide auto's reden, dit is volgens het rapport van de agenten niet het geval geweest)

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 22-01-2009 16:00 | © Regio Midden en West Brabant |