Kopersmarkt biedt kansen voor starters

22/01/2009 16:30

Hypodomus

De woningmarkt is een kopersmarkt geworden. Een kopersmarkt ontstaat wanneer het aanbod van huizen groter is dan het aantal potentiële kopers voor deze huizen. Het gevolg hiervan is dat de huizen gemiddeld langer te koop staan en je tijdens het kopen van je huis een stevigere onderhandelingspositie hebt. De onderhandelingsruimte en de lage hypotheekrente bieden juist voor starters de kans om nu een huis te kopen.

"Wij organiseren een Startersavond, omdat wij op een laagdrempelige manier willen laten zien dat het kopen van een huis voor veel starters wel degelijk tot de mogelijkheden behoort", aldus Monique Hofland, NVM-makelaar Hypodomus 's-Hertogenbosch . Iedereen die zich de vraag stelt een huis te huren of te kopen, is op dinsdag 27 januari tussen 18.30 en 20.30 uur van harte welkom in onze winkel in 's-Hertogenbosch of Tilburg. In Rotterdam vindt de Startersavond plaats op dinsdag 3 februari.

"Onze hypotheekadviseurs leggen één op één uit wat er allemaal mogelijk is. Starters zijn doorgaans niet bekend met de ontwikkelingen op de woningmarkt. Veel mensen kijken wel op internet, maar vinden vaak onvoldoende informatie. Denk bijvoorbeeld aan de koopsubsidie van de overheid en de Nationale Hypotheekgarantie." Het kopen van een huis is de grootste uitgave van je leven. Reden te meer om je goed te laten informeren. Ook de makelaars zijn aanwezig tijdens deze avond. Zij kunnen precies vertellen welke woningen voor starters interessant zijn en wat er komt kijken bij het kopen van een huis. "Dat de vraag huren of kopen leeft bij starters, blijkt uit het grote aantal aanmeldingen via onze website."

Kijk op www.hypodomus.nl voor meer informatie over de Startersavond.