Gemeente Enschede

Brandweer Enschede helpt verminderd zelfredzamen

Meer Rood Op Straat

In het kader van Meer Rood Op Straat verdiept Brandweer Enschede zich de komende maand in hulpverlening aan verminderd zelfredzame personen en wordt een bezoek gebracht aan de Zwarte Markt.

Brandweer Enschede wil met Meer Rood Op Straat (MROS) meer zichtbaar in de stad aanwezig zijn om contact te leggen met burgers, ondernemers en instellingen. MROS verhoogt de veiligheid en het risicobewustzijn van zowel de inwoners in hun directe leefomgeving als van de brandweer. Voortaan kom je de brandweer ook tegen als er geen brand of hulpverlening is.

De komende periode staan er twee activiteiten op het MROS programma. In samenwerking met de Gehandicaptenraad en Welzorg verdiept de brandweer zich in het ontruimen van verminderd zelfredzame mensen. Hiervoor heeft de Welzorg enkele rolstoelen en scootmobiels beschikbaar gesteld. De oefeningen vinden plaats bij Ariëns Zorgpalet te Glanerbrug.

Verder gaan we op bezoek bij de Zwarte Markt aan de Hoge Bothofstraat. De Zwarte Markt heeft al diverse malen brand gehad. De nieuwe locatie aan de Hoge Bothofstraat wordt door de brandweer bezocht om zowel de brandweer als de gebruiker beter voor te bereiden op een eventuele calamiteit.

Geplaatst: 22 januari 2009.

22 januari 2009