Leefbaar Rotterdam


donderdag, januari 22, 2009

Sluiting Krachtsportvereniging Schuttersveld

Aan: Het college van Burgemeester en Wethouders Stadhuis Rotterdam
Coolsingel 40
3011 AD Rotterdam

Rotterdam, 22 januari 2009

Betreft: schriftelijke vragen ter schriftelijke beantwoording

Onderwerp: Sluiting Krachtsportvereniging Schuttersveld

Geacht college,

Ons is ter oren gekomen dat krachtsportvereniging Schuttersveld met sluiting wordt bedreigd. Belangrijkste reden is een in het verleden ontstane huurschuld. De bestuursleden onder wiens verantwoordelijkheid deze schuld is ontstaan zijn momenteel niet meer in functie.

Leefbaar Rotterdam zou het om meederde redenen betreuren als de krachtsportvereniging er mee zou moeten stoppen. Het Bestuur van de Deelgemeente Kralingen/Crooswijk is niet bereid om mee te werken aan een doorstart. Volgens de Deelgemeente is dit een zaak van het Stadsbestuur.

Omdat wij het blijven bestaan van deze vereniging belangrijk vinden hebben wij de volgende vragen :


1. Hoe groot is de huurschuld die de vereniging aan Sport & Recreatie uit het verleden moet betalen?

2. Klopt het dat de vereniging per 1-2-2009 haar deuren moet sluiten?
3. Klopt het dat de voormalige bestuursleden tevens ambtenaren van S&R waren?

4. Welke actie is er door S&R ondernomen om de ontstane huurschuld alsnog te innen bij de voormalige bestuursleden?

Onder de leden van de vereniging gaan geruchten dat de huidige ruimte welke wordt gebruikt door de vereniging voorbestemd zou zijn als kantoorruimte voor S&R


5. Klopt dit gerucht?

6. Welke plannen liggen er voor de ruimte die de krachtsportvereniging nu gebruikt?

De vereniging fungeert ook als bindmiddel tussen diverse bevolkingsgroepen en heeft duidelijk een sociale functie in het toch al zo geplaagde Crooswijk.


7. Bent u het met Leefbaar Rotterdam eens dat sluiting van deze vereniging slecht zou zijn voor de sociale cohesie in de buurt ? Zo nee, waarom niet?

De vereniging moet momenteel een commercieel tarief betalen aan S&R van E 3.500,00 per maand. De club dient zich echter aan te passen aan de openingstijden van Schuttersveld en genereert geen enkele kantine inkomsten. Ik ben ter plekke wezen kijken en heb grote twijfels of een huurbedrag van deze orde, mede in de context van beperkte openingstijden en matig onderhoud, eerlijk is.


8. Bent u bereid een onafhankelijke taxateur de huurwaarde vast te laten stellen?

9. Bent u bereid om de ruimte voor een lager bedrag per maand te verhuren?

Er zijn momenteel een aantal Crooswijkers met een totaal verschillende achtergrond die bereid zijn een nieuw bestuur te vormen. Door de schuldenlast uit het verleden kunnen zij op dit moment niet in een bestuur zitting gaan nemen.


10. Bent u bereid om met deze mensen in gesprek te gaan en te kijken of er een gezamenlijke oplossing mogelijk is, waar iedereen zich in kan vinden?

Met vriendelijke groet,

Ronald Buijt