Waterschap Aa en Maas

aan water...

Gemeenten Lith en Maasdonk werken aan water...

Praat mee over water in uw omgeving!
Binnen de gemeente speelt water een belangrijke rol. De kwaliteit van het water, het hebben van voldoende water en het afvoeren van water vereist veel aandacht. De recente voorspellingen voor de klimaatontwikkeling vragen om extra aandacht!

Vanaf 1 januari 2008 heeft de gemeente (als gevolg van nieuwe landelijke wetgeving op het gebied van water) te maken met drie zorgplichten, namelijk: afvalwaterzorgplicht, hemelwaterzorgplicht en grondwaterzorgplicht. Daarnaast draagt de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW) ons op in 2015 een `goede chemische en ecologische toestand' voor het oppervlakte- en grondwater te bereiken.

Maar water hoort ook gewoon bij de gemeente Lith. Met veel watergebonden recreatie, natuur en waterwinning is water in vele vormen aanwezig in de gemeente. De gemeente brengt daarom, samen met waterschap Aa en Maas in beeld waar zij op het gebied van water naar toe willen.

Waterenquête
Om een goed inzicht te krijgen in het huidige functioneren van water binnen de gemeente hebben wij echter uw hulp nodig! Daarom vragen wij u de waterenquête op www.waterloketlithenmaasdonk.nl in te vullen. Met behulp van deze waterenquête brengen wij in kaart hoe de inwoners binnen onze gemeente water beleven, welke wensen zij hebben en waar zij (grond)wateroverlast ondervinden.

Wat kunnen wensen over water zijn?
Wensen /ideeën over het water in de gemeente kunnen onder meer gaan over de veiligheid bij zwemvijvers, de kwaliteit van het water, vraag naar waterspeelplaatsen voor kinderen, meer water in de stad etc.

Wat houdt wateroverlast in?
Wateroverlast is een verzamelnaam voor situaties waarin mensen overlast hebben als gevolg van te veel of te weinig water. Hierbij kan het gaan om overlast van water dat van boven komt (regenwater), water dat van beneden komt (grondwater) of vanuit de waterlopen en -partijen (oppervlaktewater).

Het invullen van de enquête kan tot 16 februari 2009. Het invullen van de waterenquête varieert van 5 tot 10 minuten. Als u niet beschikt over Internet, kunt u de waterenquête (in papieren vorm) opvragen bij mevrouw Joanne Muller, telefoon: 0412 - 485948.

Bijeenkomst
Wilt u direct met de gemeente en het waterschap ook in bovenstaande tekst de link met het waterschap aangeven. Bijv de gemeente heeft met behulp van waterschap Aa en Maas de enquete opgesteld in gesprek? Of wilt u meer informatie over het waterplan? Op dinsdag 10 februari organiseert de gemeente samen met het Waterschap een informatie-avond op het gemeentehuis. U bent vanaf 20.00 welkom. Op deze avond krijgt u uitleg over het waterplan en zouden wij graag u ideeën willen horen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Boekholt van de gemeente Lith. Het algemene telefoonnummer van de gemeente Lith is 0412-485948.