Gemeente Spijkenisse


Buurtpreventie in Schiekamp en Hoogwerf officieel van start

22 januari 2009

Buurtpreventie Noord

Buurtpreventie Spijkenisse is uitgebreid naar 5 wijken.

Woensdag 21 januari 2009 ging om 19.00 uur buurtpreventie in Schiekamp en Hoogwerf officieel van start. Wethouder Jan Willem Mijnans onthulde samen met de buurtpreventielopers en de buurtagent aan het begin van de Winston Churchilllaan het bord met daarop de tekst `Attentie Buurtpreventie'.

In Schiekamp en Hoogwerf gaan 13 bewoners uit de wijk aan de slag. Deze bewoners hebben inmiddels een aantal trainingen achter de rug. Vanaf 22 januari 2009 lopen zij in koppels van twee of drie door de wijk. Zij doen dit op willekeurige dagen en tijden, overdag, 's avonds en 's nachts. Zij fungeren hierbij als ogen en oren van de wijk. Zij signaleren en geven bijzonderheden door aan de politie, de gemeente of de woningcorporaties. Zij vangen dus geen boeven en ruimen ook niet op. Wel spreken ze medebewoners aan op hun gedrag en zorgen ze er voor dat de meldingen zo snel als mogelijk bij de juiste instanties terecht komen, zodat deze in actie kunnen komen.

Buurtpreventie is een initiatief van de politie, de gemeente en de drie woningcorporaties (De Leeuw van Putten, Woonbron en Maasdelta). Het is een van de maatregelen uit het wijkveiligheidsplan van Schiekamp en Hoogwerf. In de wijken De Gaarden, Gildenwijk, Waterland en de Hoek werd al eerder gestart met buurtpreventie. In deze wijken lopen de buurtpreventieteams al geruime tijd tijdens de avonduren en weekeinden hun rondes. Buurtpreventie is in de wijken De Gaarden, Gildenwijk, Waterland en de Hoek al een groot succes.

De volgende wijk waar buurtpreventie opgestart zal worden is Centrum 2. Dit is het gebied tussen de Schenkelweg, de Ruwaard van Puttenweg, de Hekelingseweg en de Vierambachtenboezem. Op dinsdag 03 februari 2009 vindt de bewonersbijeenkomst voor deze wijk plaats in het stadhuis van Spijkenisse.