Gemeente Bernheze


Gemeente Bernheze vereenvoudigt regels en procedures

De gemeente Bernheze heeft in bijna vijftig gevallen gemeentelijke regels en procedures vereenvoudigd. Wethouder Frans van de Ven is zeer tevreden met dit resultaat maar geeft wel aan dat het altijd nog beter kan. Ook in de toekomst blijft de gemeente scherp op het zo makkelijk mogelijk maken van procedures voor de inwoners en ondernemers.

Mening inwoners
De gemeente heeft aan inwoners, bedrijven en instellingen gevraagd om hun ervaringen met de welbekende `paarse krokodillen' bekend te maken en om ideeën aan te dragen om hier wat tegen te doen. Met deze informatie, voorstellen vanuit de ambtelijke organisatie en met `best practices' van andere gemeenten is Bernheze aan de slag gegaan. De gemeente heeft ook gebruik gemaakt van de voorstellen van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Wat gaat makkelijker?
Naast het vereenvoudigen van regelgeving heeft Bernheze ook enkele werkprocessen klantgerichter ingericht. Voortaan is geen evenementenvergunning meer nodig voor een evenement waarbij minder dan 200 bezoekers betrokken zijn. Ook is het in veel gevallen mogelijk om zonder kapvergunning een boom te kappen en meer inwoners komen voortaan in aanmerking voor het automatisch kwijtschelden van belasting. Dit zijn maar een paar voorbeelden uit de bijna vijftig dereguleringsmaatregelen, de overige maatregelen zijn in onderstaand overzicht te vinden.

En nu verder!
Ook in de toekomst stemt Bernheze haar regelgeving en processen zoveel als mogelijk af op de verwachtingen van de inwoners. De gemeente gaat meer gebruik maken van elektronische dienstverlening waardoor Bernheze beter kan inspelen op de wensen van de inwoners. Bernheze biedt steeds meer producten aan die volledig thuis achter de computer afgehandeld kunnen worden. Het is dan niet meer nodig naar het gemeentehuis te komen. De gemeente blijft de inwoners uitnodigen haar scherp te houden op overbodige regels en procedures.
Te downloaden:

* Overzicht resultaten deregulering.pdf (85.95 KB)

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35
kijk eens bij:
WOZ-loket