Gemeente Castricum

Brandweerconvenant ondertekend
Convenant1_1.JPG

In de praktijk was het altijd al het geval, maar nu is het ook officieel vastgelegd in een convenant: de samenwerking tussen de brandweerkazernes van De Rijp, Akersloot en dorpshulpverlening De Woude. De samenwerking vindt plaats op het gebied van brandbestrijding en hulpverlening op het eiland.

Sinds afgelopen donderdag is dit een feit door de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst door de burgemeesters en brandweercommandanten van de gemeenten Graft-De Rijp en Castricum. In de overeenkomst is geregeld dat alle betrokken partijen weten wat er van elkaar wordt verwacht tijdens een calamiteit. Ook is er vastgelegd dat de partijen frequent gezamenlijk oefenen. Jaarlijks wordt de overeenkomst geëvalueerd en indien nodig bijgesteld. De overeenkomst werd getekend in het kerkje op De Woude.

Daarnaast werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om het onlangs ontworpen Calamiteitenplan De Woude aan de betrokkenen te overhandigen. Hierbij werden de leden van de Dorpshulpverlening voorzien van alarmeringshulpmiddelen (pagers) voor het geval er een ramp gebeurt.