Vereniging Payroll Ondernemingen

Vakbondslidmaatschap van belang voor goede balans werkgever en werknemer

De Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO) ondersteunt de oproep van vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie om medewerkers van payroll-ondernemingen aan te moedigen lid te worden van een vakbond. Dit omdat het lidmaatschap van een vakbond de afgesloten en toekomstige CAOs meerwaarde geeft. Daarnaast geeft het lidmaatschap ook vele persoonlijke voordelen. Te denken valt aan juridische hulp, kortingen op (rechtsbijstand)verzekeringen, cursussen en hulp bij belastingaangifte. In de CAO is geregeld dat 50% van de vakbondscontributie door de werkgeversvereniging VPO wordt vergoed. Op een vandaag speciaal hiervoor gelanceerde website www.mijnloonenzo.nl kan meer informatie gevonden worden over het vakbondslidmaatschap.

De heer K. (Karl) van der Wel van de VPO: Het is goed om te zien dat de payroll-branche zich steeds verder ontwikkelt. De afgelopen twee jaar is er veel bereikt. Zo is er tussen de VPO en de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie een CAO afgesloten. Het afsluiten van een payroll-CAO is van groot belang voor onze sector en voor de 65.000 werknemers. Vakbonden en werkgevers maken namelijk onder andere afspraken op het gebied van salariëring, scholing, vakantiegeld en pensioen die de medewerkers aangaan. De heer M. (Marcel) Nuyten van FNV Bondgenoten: Als een CAO wordt afgesloten is het ook van belang dat werknemers goed geïnformeerd worden en zich willen aansluiten bij een vakbond. Alleen op die manier kunnen wij zorgen voor goede CAOs die recht doen aan werknemers en werkgevers. Voor meer informatie over lid worden van een vakbond kan worden gekeken op de speciale website www.mijnloonenzo.nl.
---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de vice-voorzitter van de VPO, de heer K. (Karl) van der Wel op 06 - 13 13 12 00 of met de voorlichter van de VPO, de heer R. (Remco) Icke op 06 - 22 45 09 22.