Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Autodelen wordt beloond

22 januari 2009
Nieuwe Baarsjesbewoners en bewoners die op de wachtlijst voor een parkeervergunning staan kunnen vanaf februari 2009 een voucher ter waarde van EUR150,- krijgen om kennis te maken met autodelen. De voucher geeft korting bij een autodeelorganisatie naar keuze.

Het Dagelijks Bestuur wil met deze actie een extra impuls geven aan autodelen in De Baarsjes, omdat het positieve invloed heeft op parkeerdruk en luchtkwaliteit.

Voorrang voor een Gezonde Stad

De actie komt bovenop een stedelijke actie in het kader van Voorrang voor een Gezonde Stad die ook in februari 2009 start. Bij deze actie worden door de hele stad enkele honderden nieuwe autodeelplaatsen aangelegd, en wordt een voucher van EUR300 aangeboden aan bewoners die hun parkeervergunning opgeven. Wanneer ze zich bedenken kunnen ze direct een nieuwe parkeervergunning krijgen, mits ze minimaal een half jaar gebruik hebben gemaakt van autodelen. De voorwaarde is wel dat ze minimaal een half jaar gebruik hebben gemaakt van autodelen.

Flyer met informatie

De actie wordt uitgevoerd door DIVV (Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer); ook de voucher voor De Baarsjes is in samenwerking met DIVV ontwikkeld. De voucher is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Iedereen die zich komt inschrijven in het stadsdeel of een bewonersparkeervergunning komt aanvragen krijgt een flyer met informatie over de actie.