Ingezonden persbericht


Persbericht

Leeuwarden 19 november 2008

Kampeerbeurs Caravana grootste van Nederland!

Van donderdag 22 januari tot dinsdag 27 januari 2009 vindt in het WTC Expo in Leeuwarden de 49e Caravana plaats. Het gaat goed met de kampeerbeurs die in 2008 al 20% meer exposanten verwelkomde en 40.000 bezoekers trok. In 2009 zijn er nog meer exposanten want de komende Caravana staat het hele WTC complex tjokvol met circa 300 exposanten. Dit is een groei van circa 15% ten opzichte van 2008, hiermee heeft de Caravana het grootste aantal exposanten van alle kampeerbeurzen in Nederland.

Grootste aanbod stands met toeristische informatie en campings Eén van de trekkers van de Caravana is de grote diversiteit van stands met toeristische informatie en campings uit Nederland en heel Europa. Er is niet één beurs in Nederland waar zoveel campings zich presenteren. Opvallend is het aantal campings uit Scandinavië, meer dan 40 campings uit het hoge noorden zijn er om de bezoeker te overtuigen van de schoonheid van landen als Denemarken, Zweden en Noorwegen. Veel nieuw aanbod caravans, campers, tenttrailers en innovatieve kampeermiddelen Noviteiten zijn er volop te vinden op de beurs. Of je nu graag met de tent eropuit trekt of meer gesteld bent op luxe, je vindt alles op het gebied van kamperen onder één dak. "Er is veel nieuws te bewonderen dit jaar!" zegt projectmanager Mattie Boekema van het WTC Expo "We zijn erg tevreden dat de kampeerauto sector nog meer uitgebreid is. Nieuw dit jaar zijn bijvoorbeeld de merken Autostar, Frankia, RMB, Carthago en Home-car. Verder zijn ook de bedrijven die campers inbouwen en op maat maken weer ruim vertegenwoordigd op de beurs."

De ontwikkelingen op het gebied van alternatieve kampeermiddelen staan ook niet stil, onder andere de Renault Koleos met aangeplaatste tent, de innovatieve Oztent en de beursprimeur, de Rhino-Rack foxwing luifel bij Elephant offroad. Nieuw op de beurs zijn de stoere tenttrailers van 3-Dog en Conquerer. Holtkamper komt met de nieuwe Kyte en voor het eerst dit jaar is ook het merk Cabanon aanwezig.

Bovendien zijn er maar liefst vier nieuwkomers in de caravansector, LMC, Homestar, de mini caravan Gobanna en het nieuwe Duitse merk Ixus.

Caravana staat bol van de activiteiten
De opening van de beurs is op het ANWB terras in Hal 4, waar op de eerste beursdag de Caravan van het Jaar en de Camper van het Jaar bekend wordt gemaakt. Een korte samenvatting van wat er zoal te doen is: een rijvaardigheidstraining van de ANWB, een Meet & Greet met Sander en Jessica van RTL4 Campinglife, Outdoor activiteiten zoals fietsen, paintball, boogschieten en een klimwand, dagelijks prijzenfestival met een interactieve SMS en Win actie. Voor de kleine kampeerders is er het RCN kinderpaviljoen en nieuw dit jaar is de Twinkeltuin van KinderKampeerWereld met de Aartje Twinkelshow.

Voor meer informatie:
www.caravana.eu