Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Opvolgers Arjen Overbeek en Stan Kaatee als gemeenteraadslid bekend:

Sonja Kagie en Martien Brander nieuwe raadsleden PvdA Haarlem

Sonja Kagie en Martien Brander zullen namens de PvdA toetreden tot de Haarlemse gemeenteraad. Kagie volgt Arjen Overbeek op, die 22 januari de gemeenteraad verlaat. Martien Brander is de opvolger van Stan Kaatee, die 12 februari afscheid neemt als raadslid. Overbeek en Kaatee verlaten beiden de gemeenteraad in verband met een nieuwe baan die niet gecombineerd kan worden met het raadslidmaatschap.

Sonja Kagie (51) werkte voorheen als journalist voor weekblad De Haarlemmer. Ook is zij bestuurslid van de stichting 'De Haarlemse Dichtlijn' en bestuurslid van het Comité Autovrije Zondag Haarlem. In het verleden was ze adviseur van verkeersveiligheidsorganisatie 3VO. Kagie heeft veel zin om als gemeenteraadslid aan de slag te gaan. Kagie: "Haarlem is een geweldige plek om te wonen en te verblijven en ik heb er enorm veel zin in om energie te steken in de ontwikkeling van de stad".

Martien Brander (38) is op dit moment lid van het afdelingsbestuur van de PvdA Haarlem. Hij werkt als assistent gemeentesecretaris in Haarlemmermeer. In het verleden werkte hij onder meer bij een adviesbureau. Brander verheugt zich op de contacten met Haarlemmers als raadslid. Brander: "Ik wil een zichtbaar raadslid zijn die door mensen wordt aangesproken op wat er in de gemeente gebeurt. Ik weet niet wat ik me hiermee op de hals haal, maar dit is wel wat ik echt belangrijk vind. Ik ben benieuwd!".

Sonja Kagie wordt op 22 januari geïnstalleerd als gemeenteraadslid, Martien Brander op 12 februari. Binnenkort kiest de PvdA-fractie uit haar midden ook nog een nieuwe fractievoorzitter, die Stan Kaatee in die functie zal opvolgen. Daarna wordt ook besloten in welke raadscommissies Sonja Kagie en Martien Brander zullen plaatsnemen.

*** EINDE PERSBERICHT ***