Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 010 GB
Datum: Donderdag 15 januari 2009

Transport en plaatsen beweegbaar deel Palma Brêge Wergea

In opdracht van de provincie Fryslân en de gemeente Boarnsterhim worden de komende maanden de laatste werkzaamheden aan de nieuwe vaarweg bij Wergea uitgevoerd, onderdeel van de Staandemastroute. De vaarroute langs Wergea zal volgens planning in mei 2009 voor gebruik worden opengesteld. Donderdag 22 januari wordt het beweegbare deel van Palma Brêge getransporteerd en geplaatst.

Het eerder gemaakte beweegbare stalen deel van de Palma Brêge ligt in Burgum opgeslagen. Het gevaarte van circa 9 meter hoog zal op een ponton via het water vanaf Burgum naar Wergea worden versleept. Donderdag 22 januari wordt het stalen onderdeel met kranen in de betonnen onderbouw geplaatst. Bij te veel wind wordt de planning bijgesteld.

Het transport was aanvankelijk al eerder gepland. Maar door de afgelopen winter- en ijsperiode was dat niet mogelijk en niet wenselijk. De ingevallen dooiperiode wordt nu benut voor het transport. De vaarweg voor het transport naar Wergea wordt vrijdag 16 januari, waar nodig, bevaarbaar gemaakt door het nog aanwezige ijs te breken.


---- --