VU Medisch Centrum

persuitnodiging

embargo tot 22 januari 12.00 uur

Amsterdam, 16 januari 2009
2009/004/BH

PERSUITNODIGING

Met een schenking van 4,5 miljoen euro stelt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars het Alzheimercentrum VUmc in de gelegenheid op korte termijn een nieuwe, gespecialiseerde, apart herkenbare polikliniek met een landelijke functie te realiseren. In de nieuwe polikliniek krijgen de zorg voor patiënten met de ziekte van Alzheimer - in het bijzonder jong dementerenden- , de vroegdiagnostiek en vooral ook de innovatie in de zorg voor deze patiënten en hun naasten, een nieuwe impuls. VUmc en Innovatiefonds Zorgverzekeraars creëren hiermee een expertisecentrum voor (jong)dementerenden, waarin zorg en wetenschap op het hoogste niveau plaatsvindt.

Namens het Innovatiefonds Zorgverzekeraars en VU medisch centrum nodig ik u van harte uit om ondertekening van de schenking en officiële presentatie van de nieuwe plannen van het Alzheimercentrum VUmc bij te wonen.

Na de ondertekening van de overeenkomst van schenking zal aansluitend in het Beatrixtheater worden gesproken door: o Maria van der Hoeven, minister van Economische Zaken o Over de ziekte van Alzheimer in economisch en persoonlijk perspectief o Mr. Niek de Jong, voorzitter bestuur Innovatiefonds zorgverzekeraars o Over de rol van het Innovatiefonds, het thema 'Dementie' en de gift aan het Alzheimercentrum VUmc o Prof. dr. Philip Scheltens, hoofd Alzheimercentrum VUmc o Over de plannen van het Alzheimercentrum VUmc, de noodzaak van de ambities van het nieuwe centrum

De bekendmaking vindt plaats tijdens het congres 'Hoofdzaken' ter gelegenheid van 10 jaar Innovatiefonds Zorgverzekeraars.

Aanmelding van te voren is noodzakelijk.

Locatie en tijd
Donderdag 22 januari 2009
11.45 - 13.30
Zaal: Plein Foyer, Beatrixtheater, Utrecht