Ingezonden persbericht


Lancering Zwerfnet.nl: 22 januari 2009

Voor professionals en betrokkenen rondom zwerfjongeren

Community

Stichting Zwerfjongeren Nederland lanceert op 22 januari dé online community (www.zwerfnet.nl) van personen werkzaam voor en met zwerfjongeren in Nederland. Op de website worden personen, projecten en opvang zichtbaar gemaakt. Het werkveld waarin professionals rond zwerfjongeren bewegen is namelijk nog steeds versnipperd. Daarom: Zwerfnet.nl! Professionals kunnen zich 'op de kaart zetten' door zich aan te melden. Samenwerken wordt makkelijker. Door een duidelijker overzicht kan men elkaar beter vinden en vooruit helpen.

Draagvlak: politiek, hulpverlening, gemeente en verder

Zwerfnet.nl gaat verder: op de vernieuwde site kan iedereen zich aanmelden die iets wil betekenen voor zwerfjongeren (scholen, corporaties, studenten, geïnteresseerde burgers)! Daarmee

is Zwerfnet.nl vernieuwd en verbeterd: voor meer draagvlak ten bate van zwerfjongeren. In de aanloop naar de lancering prijzen verschillende personen Zwerfnet.nl per videostatement aan (zie ook links onderaan bericht). Variërend van Saskia Stuiveling (president Algemene Rekenkamer) tot Sabine Uitslag (Tweede Kamerlid CDA), Jacques Wallage (burgemeester van Groningen) en Jeroen Glas (voorzitter FNV Jong).

Doe mee!

Door betere onderlinge samenwerking en uitwisseling kunnen wij de situatie voor de 6000 zwerfjongeren in Nederland verbeteren. Doe daarom mee en surf naar Zwerfnet.nl!

Over SZN

Stichting Zwerfjongeren Nederland (SZN) is een landelijke, ideële maatschappelijke netwerkorganisatie, die zich inzet voor een structurele verbetering van de situatie van dak- en thuisloze jongeren. Het werk van SZN wordt mogelijk gemaakt door fondsen, sponsoren en donateurs.

Zwerfnet.nl wordt mogelijk gemaakt door steun van het VSBfonds en het Skanfonds.



Ingezonden persbericht