USG People N.V.

Published: 07:00 22.01.2009 GMT+1 /Source: USG People NV /AEX: USG /ISIN: NL0000354488

USG People brengt organisatie in lijn met gewijzigde marktomstandigheden

Almere, 22 januari 2009 - USG People kondigt aan haar organisatie in Frankrijk, Spanje en Portugal te optimaliseren. In deze landen zijn de marktomstandigheden snel verslechterd. Voorts wordt in Nederland proactief een optimalisatie uitgevoerd, gericht op het op niveau houden van de goede winstgevendheid.

Het vestigingennetwerk wordt ingekrompen met in totaal 93 vestigingen en het aantal werknemers zal worden teruggebracht met 540 voltijdbanen. De inkrimping van het personeelsbestand komt voor een groot deel tot stand door natuurlijk verloop. Daarnaast worden de huurkosten van het voormalige hoofdkantoor van Start People in Nederland voor het totale bedrag voor de resterende huurperiode voorzien in 2008. De besparing die deze maatregelen naar verwachting opleveren, bedraagt ¤ 25 miljoen op jaaarbasis. De eenmalige lasten bedragen per saldo ¤ 12 miljoen (samenngesteld uit eenmalige lasten van ¤ 20 miljoen en een eenmalige subssidieopbrengst in Frankrijk van ¤ 8 miljoen) welke zijn verwerkt in het vierde kwartaal van 2008.

"De Franse, Spaanse en Portugese uitzendmarkten ondergaan een buitengewone neerwaartse beweging als gevolg van de kredietcrisis" zegt Ron Icke, CEO van USG People. "In een normale cyclische beweging wisselen economische groei en inkrimping zich veel geleidelijker af. Met de netwerkoptimalisaties die we nu uitvoeren, anticiperen we op aanhoudende moeilijke marktomstandigheden in 2009."

USG People zal in het vierde kwartaal van 2008 tevens ¤ 68 miljoen aan goodwill afschrijven, voornamelijk op haar activitteiten in Frankrijk, Spanje en Portugal. De afschrijving is een gevolg van verslechterde kortetermijnverwachtingen door de kredietcrisis. Voor de langere termijn zijn de vooruitzichten onverminderd positief voor deze regio. In Spanje ligt de penetratiegraad van flexwerk ver onder het Europese gemiddelde en in de gehele regio is het niveau van specialisatie nog laag. De nieuwe Agency Work Directive kan de penetratiegraad van flexibel werk in deze landen verder doen toenemen. Deze recent aangenomen EU-richtlijn is gericht op het opheffen van beperkende wet- en regelgeving ten aanzien van uitzendwerk en dient in de komende drie jaar te worden geïmplementeerd door de EU-lidstaten.

Voor meer informatie over dit persbericht:
Rob Zandbergen, CFO
Telefoon: +31 (0)36 529 95 20
E-mail: rzandbergen@usgpeople.com

Profiel USG People
USG People is actief met een groot aantal sterke merken die gezamenlijk totaaloplossingen bieden op het vlak van uitzending, detachering, HR- en customer care-services. Met een omzet van ¤ 3,9 milljard in 2007 is USG People de Europese nummer vier in uitzending, detachering en HR-services. De groep, met hoofdzetel in Almere, is actief in een groot aantal Europese landen, waaronder Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië, Slowakije, Polen, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal.

De merkenportefeuille van USG People bevat de merken Proflex en Start People (General Staffing) - Ad Rem Young Professionals, ASA Student, Content, Creyf's, Express Medical, Geko Zeitarbeit, Receptel, Secretary Plus, StarJob, SYS, Technicum en Unique (Specialist Staffing) - Legal Forces, USG Capacity, USG Energy, USG Financial Forces, USG HR Forces, USG Innotiv, USG Juristen, USG Multi Compta en USG Restart (Professionals) - Call-IT (Other Services).

USG People is genoteerd aan de effectenbeurs NYSE Euronext Amsterdam en is opgenomen in de Amsterdam Exchange index (AEX).

Bezoek voor meer informatie over USG People of haar werkmaatschappijen onze website www.usgpeople.com.