Politie Rotterdam Rijnmond

Woensdag 21 januari 2009

* VERDACHTE AANGEHOUDEN
Politieagenten van het district West hielden dinsdag in de vroege ochtend uren een man aan. Nadat hij op de Bellevoysstraat de APV overtrad werd hij rond vijf uur aangehouden. Tijdens de aanhouding probeerde hij zich te ontdoen van een aantal zakjes verdovende middelen. Ook in de politiebus gooide hij geboeid nog twee zakjes met cocaïne weg.
Bij de insluitingfouillering werd nog een kleine hoeveelheid heroïne aangetroffen. Alle verdovende middelen zijn in beslag genomen.
De verdachte, een 21-jarige Rotterdammer, moet zich verantwoorden voor de rechter.


* GRAFFITISPUITERS AANGEHOUDEN
Politiepersoneel van het district Oost hield dinsdagochtend twee jongens aan. Naar aanleiding van een melding gingen agenten rond half tien naar de Lage Filterweg. Hier troffen ze twee jongens aan. Het tweetal zag de agenten en liet trots zijn 'kunstwerk' zien.
Vervolgens zijn de Rotterdammers van 13 en 14 aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De spuitbussen die zij bij zich hadden zijn in beslag genomen voor vernietiging.
Er wordt gekeken of de schade die de jongens veroorzaakt hebben op hen verhaald kan worden.


* POLITIE ONDERZOEKT AANRIJDING
De politie van het district Oost doet onderzoek naar een aanrijding. Op de Warande werd dinsdagochtend een 31-jarige Rotterdamse aangereden.
Rond acht uur liep zij over een voetgangers oversteekplaats. Een passerende Rotterdamse automobilist zag haar door nog onbekende reden over het hoofd en kon een aanrijding niet vermijden. De vrouw kwam ten val.
Ambulancepersoneel was snel aanwezig en bracht het slachtoffer met onbekend letsel naar het Havenziekenhuis.
Naar de toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.


* OPENSLAANDE AUTODEUR VEROORZAAKT LETSEL

MAASSLUIS - Een 68-jarige man is dinsdagmiddag gewond geraakt. Hij reed rond kwart voor vijf in zijn scootmobiel over de Noordvliet. Op het moment dat de Maassluisenaar een geparkeerd staande voertuig passeerde, deed een inzittende van dit voertuig de deur open. Hierbij zag zij het slachtoffer over het hoofd. Waardoor deze met zijn scootmobiel ten val kwam. Hij is met onbekend lichtletsel naar het Vlietlandziekenhuis gebracht.


* VIER HENNEPKWEKERIJEN AANGETROFFEN
In samenwerking met diverse partners voerden politieagenten van het district Waterweg-Noord dinsdag 20 januari een controle uit op het woonwagenkamp gelegen aan de Bramengaarde te Schiedam. Hierbij waren medewerkers van het energieleveringbedrijf, de Rijksbelastingdienst, de afdelingen bouw-en woningtoezicht en Sociale zaken van de gemeente Schiedam en de Regionale Ondersteuningsgroep aanwezig.
Tijdens de actie werd gecontroleerd op de juistheid van de elektrische installaties van de woonwagens, achterstallige belastingen, uitkeringen en de aanwezigheid van hennepkwekerijen. Uit het onderzoek bleek dat er bij twaalf van de vijftien woonwagens fraude was gepleegd met de elektrische installatie. Door de Politie Rotterdam Rijnmond is ontdekt dat bij vier van deze woonwagens de illegale stroomvoorziening werd gebruikt voor het telen van hennep.
Bij alle twaalf woonwagens is de elektrische installatie door Eneco afgesloten. Zeven personen werden aangehouden. Het gaat hierbij om woonachtigen van het woonwagenkamp. Verder is er door de rijksbelastingdienst bij twee woonwagens beslag gelegd op voertuigen en diverse roerende zaken. Door bouw en woningtoezicht volgt er nog een nader onderzoek naar de aanwezigheid van twee illegale bouwwerken.


* VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
BRIELLE - Automobilisten die de verkeersregels negeren veroorzaken dagelijks gevaarlijke verkeerssituaties. Om hen hiervan bewust te maken zijn er regelmatig verkeerscontroles. Dinsdag werd rond het middaguur een controle gestart op de Rijksweg A57 richting Zeeland.
Van de 57 gecontroleerden reed er niet één met een te hoog alcoholpromillage.
Wel werd er bekeurd voor het negeren van een rood licht, het niet hebben van een kentekenbewijs, defecte verlichting, niet tonen van een rijbewijs en het niet dragen van een gordel. In totaal werden er 9 bekeuringen uitgeschreven.


* CONTROLE GEHOUDEN
HELLEVOETSLUIS - Om de verkeersveiligheid te verhogen is er dinsdagavond een verkeerscontrole gehouden. Tussen 19:00 en 21:00 werden weggebruikers gecontroleerd op de Amnesty Internationallaan.
Tijdens deze controle werd een bromfiets in beslag genomen omdat hij zonder licht reed. Daarnaast kreeg de bestuurder van de brommer een bekeuring voor het niet rijden op het bromfietspad. Een persoon werd aangehouden voor het rijden onder invloed. Later bleek dat het rijbewijs van deze persoon al ingevorderd was. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Tot slot werd er een bekeuring geschreven voor het niet handsfree bellen achter het stuur.
Politieagenten hielden dinsdagavond een inbreker aan. rond elf uur werd door een oplettende voorbijganger gemeld dat er door twee jongens werd ingebroken bij een kelderbox aan de Ackerdijkstraat. Op basis van het gegeven signalement stelden agenten direct een onderzoek in de buurt in. Ter hoogte van de Ackerdijkstraat zagen ze het tweetal lopen.
Eén van hen werd aangehouden. Deze jongeman droeg een breekijzer bij zich. De ander zette het op een lopen. Hij werd niet meer aangetroffen.
De 19-jarige Rotterdammer die is aangehouden werd overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij ingesloten in afwachting van het onderzoek. Het breekijzer is in beslag genomen. Het onderzoek naar de tweede verdachte wordt voortgezet.


* POLITIE CONTROLEERT VRACHTWAGENS
Politiepersoneel van het district Zuid hield dinsdagochtend een vrachtwagencontrole. In totaal werden er 30 vrachtwagens gecontroleerd. 11 keer werd er een bekeuring uitgeschreven op de Reeweg.
Onder andere overbelading, te hoge voertuigen en een niet goed ingevulde schijf hielpen de bestuurders aan een bekeuring. Eén chauffeur kreeg een boete van 2500 euro voor het rijden in een vrachtwagen zonder dienstbetrekking maar met een vergunning.


* GEEN LANG LEVEN VOOR HENNEPKWEKERIJ
Politieagenten van district Zuid ontmantelden dinsdagochtend een hennepkwekerij. Op basis van binnengekomen informatie werd rond half twaalf een onderzoek ingesteld bij een woning aan de Madeliefstraat. Al snel werd duidelijk dat er in de woning een hennepkwekerij opgebouwd werd.
Vervolgens gingen agenten de woning binnen. Hier troffen ze op de begane grond een hennepkwekerij in opbouw aan. Verder onderzoek leerde dat er in de kelderbox een in werking zijnde hennepkwekerij stond.
Alle planten zijn in beslag genomen voor vernietiging. Hetzelfde lot ondergingen de materialen die gebruikt worden om de hennep te vervaardigen.
De eigenaar van de woning, een 30-jarige Rotterdammer is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* ONDERZOEK NAAR GREEP UIT KASSA
De recherche van het district Zuid onderzoekt een greep uit een kassa. Dinsdagmiddag liep een blanke man rond kwart over twaalf een drankwinkel aan de Pleinweg binnen. Vervolgens bedreigde hij een aanwezige medewerker van de winkel met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Waarop de medewerker hem toestond een greep uit de kassa te doen.
De verdachte ging er met een onbekend geldbedrag vandoor. Ten tijde van de beroving was alleen de medewerker in de winkel. Er raakte niemand gewond.
De politie onderzoekt de zaak onder andere met behulp van camerabeelden en getuigenverklaringen.