Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Caravan van het jaar : Hobby La Vita/Bionda

Den Haag, 22 januari 2009

De winnaar van de felbegeerde titel Caravan van het Jaar 2009 is de Hobby La Vita/Bionda. De jury is van mening dat Hobby met dit design lef toont. Opvallend zijn vooral de halfelliptische vormen van de ramen afkomstig uit de jachtbouw. De vorm van het front is ook nog eens gunstig voor het brandstofverbruik van de trekkende auto.

In het meubilair zijn speelse elementen verwerkt door het gebruik van twee (hout)tinten. Verder valt op de robuuste keuken met 'granieten' aanrechtblad en vier uit de kluiten gewassen laden in het onderblok. Ook is er veel aandacht besteed aan de verlichting. Deze omvangrijke uitrusting maakt de caravan letterlijk en figuurlijk compleet. De Hobby La Vita/Bionda is verkrijgbaar vanaf ¤ 15.250,-.
De bekendmaking van de Caravan van het Jaar is onderdeel van de openingsceremonie van de Caravana die van donderdag 22 tot en met dinsdag 27 januari in Leeuwarden wordt gehouden. Op de stand van ANWB Kampeer & Caravan Kampioen is een speciaal podium ingericht om de Hobby La Vita/ Bionda te bewonderen. Meer wetenswaardigheden over de winnende caravan is onder meer te vinden in het februarinummer van de KCK.

De vakjury van de verkiezing 'Caravan van het Jaar 2009' bestaat uit:
Paul Descamps; namens Vakantiekriebels
Jan de Laat; namens het Algemeen Dagblad
Willem Laros; freelance kampeerjournalist
Aad van der Poel; namens de Kampeer & Caravan Kampioen Frits Ronner; namens de Nederlandse Caravan Club

In eerdere edities van deze verkiezing ging de titel naar: 2008 Eifelland Deseo Lifestyle
2007 LMC Innovan
2006 Adria Action
2005 Avento Grand Tourismo


Noot voor de redactie (

Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB