Ingezonden persbericht



- Nieuwsbericht -

Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) benoemt nieuwe bestuursleden.

Martin van Ginkel (algemeen directeur Stichting Kunst & Zaken) is de nieuwe externe voorzitter van de VNPF. Dat werd bekend tijdens de algemene ledenvergadering van de VNPF op 16 januari jl. Op deze vergadering werd Oscar Jansen (directeur Groene Engel -Oss) gekozen als lid van het Dagelijks Bestuur. Het Dagelijks Bestuur heeft hem benoemt tot penningmeester. Martin van Ginkel vervangt Guus van Hove (013 Popcentrum - Tilburg) die een jaar ad interim voorzitter van de VNPF is geweest. Guus van Hove treedt terug als voorzitter, maar blijft lid van het Algemeen Bestuur. Oscar Jansen vervangt Toine Tax (Doornroosje - Nijmegen). Drie leden van het Algemeen Bestuur werden op dezelfde algemene ledenvergadering herkozen: Margriet van Kraats (Tivoli - Utrecht), Harold Oddens (De Kelder - Amersfoort) en Tom van der Vat (Wantijpop/Rainbowpark - Rotterdam).

Nieuwe externe voorzitter Martin van Ginkel
Sinds maart 2008 is Martin van Ginkel algemeen directeur van Stichting Kunst & Zaken. Deze landelijke stichting heeft als doel het management van culturele instellingen duurzaam te versterken met kennis en expertise uit het bedrijfsleven, en maakt zich sterk voor cultureel ondernemerschap. Kunst & Zaken houdt zich bezig met het professionaliseren van de bedrijfsvoering en het verstevigen van de financiële slagkracht van culturele organisaties. Daarvoor (vanaf 2002) was hij directeur van het Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing (FPPM). Van 1998-2002 was hij directeur van 013 Popcentrum te Tilburg en daarvoor directeur van Stichting Dunya in Rotterdam en stafmedewerker bij de Rotterdamse Kunststichting. Daarnaast was hij o.a. lid van de erejury van het Theaterfestival in Amsterdam, lid van de Raad voor Cultuur, en bestuurslid van de VNPF toen deze nog VNP heette en is hij voorzitter van de jury 'Jong Toptalent' van de kunstvakopleidingen van de Fontys Hogescholen.. Martin van Ginkel studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde en Theaterwetenschap aan de Universiteit van Utrecht. Nieuwe penningmeester Oscar Jansen
Oscar Jansen is oprichter en sinds 1999 directeur van Cultuurpodium Groene Engel te Oss. De Groene Engel richt zich op een breed publiek met een gevarieerd aanbod van (pop)muziek, theater en film. Sinds 2003 combineert Oscar Jansen deze functie met de zakelijke en artistieke leiding van het Popkollektief Regio Oss. Daarnaast is Oscar Jansen zeer actief betrokken bij allerlei projecten op het gebied van cultuureducatie. De eerste helft van de jaren negentig van de vorige eeuw bezat hij zijn eigen Cafébedrijf. Oscar Jansen heeft econometrie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg.

De VNPF is de branchevereniging van de poppodia en popfestivals in Nederland en bestaat sinds 1993. De VNPF houdt zich bezig met belangenbehartiging, dienstverlening, professionalisering en het organiseren van leden en netwerkbijeenkomsten. Het VNPF-bestuur bestaat uit: Martin van Ginkel (voorzitter), Guus van Hove, Oscar Jansen (penningmeester), Margriet van Kraats, Harold Oddens, Tom van der Vat, Eric van Eerdenburg (Lowlands-Mojo Concerts), Erik van Bruggen (BKB - Campagnes, Advies, Onderzoek, Strategie en Evenementen), Frank Boelhouwer (Bousie Advocaten).

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht