Ingezonden persbericht



Onderdeel MGallery collectie, nieuw netwerk bijzondere hotels in upscale segment

Sofitel Amsterdam omgedoopt tot

The Convent Hotel Amsterdam

Sofitel Amsterdam heeft een andere naam gekregen en heet voortaan The Convent Hotel Amsterdam. Het 148 kamers tellende hotel aan de Nieuwezijds Voorburgwal in de hoofdstad maakt nu onderdeel uit van de MGallery collectie en is daarmee het eerste hotel onder dit label dat in Nederland van start gaat. De naam The Convent Hotel Amsterdam doet recht aan de merkwaarden van MGallery. Met het nieuwe label zorgt Accor Hotels voor meer samenhang in het aanbod binnen het upscale segment. MGallery biedt een hoog serviceniveau in bijzondere hotels die een geheel eigen sfeer hebben en het verblijf voor de gasten tot een bijzondere ervaring maken.

MGallery heeft de merkwaarden menselijk contact, hartelijkheid en servicekwaliteit hoog in het vaandel staan. Met dit nieuwe label speelt Accor Hotels in op de behoefte van kritische levensgenieters. Voor hen is het hotel een belangrijk onderdeel van hun reiservaring. Bovendien willen zij in een omgeving verblijven met een eigen identiteit en geheel eigen charme. De hotels tonen hun geschiedenis en weerspiegelen de locatie, de visie of het design. Ze hebben een eigen onderscheidende naam, een eigen visuele identiteit en een eigen dienstverlening die in overeenstemming is met de geest van het MGallery label.

Zo heeft ook The Convent Hotel Amsterdam een bijzondere historie. Het hotel ontleent zijn naam aan het feit dat in de 14e eeuw twee kloosters in het pand waren gevestigd. De rijke historie van The Convent Hotel en Amsterdam is tevens terug te vinden in verschillende details, waaronder de gevel, de glas-in-loodramen en het unieke tegeltableau. Wat de locatie betreft, het hotel ligt in het hart van Amsterdam, op loopafstand van het Koninklijk Paleis op de Dam.

Uitbreidingsstrategie
MGallery telde bij de introductie vorig jaar acht hotels. Eind 2010 moet dit aantal zijn uitgebreid tot 40 hotels in 23 landen. De hotels die inmiddels onderdeel uitmaken van het label, bevinden zich in Frankrijk (Baltimore in Parijs, Royal in Lyon en Grand Hôtel Beauvau in Marseille), Zwitserland (Rotary hotel in Genève en Continental in Zürich), Oostenrijk (Hotel am Konzerthaus in Wenen), Nieuw-Zeeland (St Moritz in Queenstown) en Australië (Grand Hotel Melbourne in Melbourne). De hotels zijn afkomstig uit het netwerk van Sofitel en Mercure. MGallery wordt uitgebreid door rebranding van hotels van de Accor Groep en door aankoop of bouw van nieuwe hotels.

"De introductie van het MGallery label opent nieuwe wegen voor Accor. Door gebruik te maken van de kennis en ervaring van de Accor Groep zijn we, dankzij het nieuwe label MGallery, in staat ons aandeel in het upscale segment te versterken", aldus managing director Peter Verhoeven van Accor Hospitality Nederland. "Wij merken dat steeds meer gasten een voorkeur hebben voor een hotel met een extra cachet. Zij hebben er behoefte aan hun verblijf tot een bijzondere gebeurtenis te maken. Met deze trend in gedachten introduceren wij een serie hotels onder het MGallery label. The Convent Hotel Amsterdam is uitverkoren om als eerste in Nederland invulling te geven aan dit nieuwe label."

www.mgallery.com
*****
Met 150.000 medewerkers in bijna 100 landen is Accor Europees marktleider en één van 's werelds grootste ondernemingen op het gebied van hotellerie en zakelijke dienstverlening. Accor biedt zowel de toeristische als de zakelijke reiziger ruim 40 jaar kennis en ervaring in de volgende segmenten:
. Hotels: meer dan 4000 hotels met 500.000 kamers in 90 landen (Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, Suitehotel, ibis, all seasons, Etap Hotel, Formule 1 en Motel 6). Hierbij komen nog aanvullende activiteiten zoals die van Lenôtre;
. Zakelijke dienstverlening: 30 miljoen mensen in 40 landen maken gebruik van de diensten van Accor Services (human resources, marketing services en expenses management).

In Nederland biedt Accor zijn gasten een brede keuze uit 44 hotels, van het budget- tot het luxe segment (2 Sofitels waaronder het prestigieuze Hotel The Grand Amsterdam, 1 MGallery hotel, 9 Novotels, 18 Mercure hotels, 11 ibis hotels, 1 Etap hotel en 2 Formule I hotels).