Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 22 januari 2009

Janine Jansen en Jeroen Krabbé werven leden voor Omroep C

Violiste Janine Jansen en acteur, regisseur en kunstschilder Jeroen Krabbé gaan leden werven voor Omroep C. De nieuwe omroep voor kunst en cultuur heeft vóór 1 april 2009

50.000 leden nodig om in 2010 te kunnen uitzenden via de publieke omroep. De wervingscampagne wordt primair samen met musea, theaters, concertzalen en andere culturele instellingen gevoerd.

Ambassadeurs Jansen en Krabbé zijn leden van het eerste uur.

"Niets tegen quizzen, niets tegen spelletjes, maar mag er ook eens wat meer informatie over kunst en cultuur worden geboden? En meer echt goed drama? Op normale tijdstippen? En niet alleen om twaalf uur 's nachts?", aldus Krabbé.

"De Nederlandse kunstwereld staat volledig achter het idee voor een speciale omroep voor kunst en cultuur. Iedereen werkt mee om dit tot een succes te maken. We kunnen niet zonder C!", aldus Jansen.

www.omroepc.nl

Het initiatief tot de oprichting van Omroep C is in 2006 genomen door Ad 's-Gravesande en Kees van Twist om meer zendtijd te verwerven voor de verspreiding van kunst en cultuur via alle beschikbare publieke media én om cultuurdeelname te bevorderen. Het lidmaatschap kost E12 per jaar.

Noot voor de redactie,