Titel: 150 meisjes bezoeken StoereMeidenDag PCC Subject was: Conversion Results: 150 meiden op StoereMeidenDag PCC

Ingezonden persbericht


Kenmerk: 20-1-2009

PERSBERICHT

150 meisjes bezoeken StoereMeidenDag PCC

De techniekhal van het Petrus Canisius College werd woensdag 21 januari jl. bevolkt door 150 meisjes. Tijdens de StoereMeidenDag, bedoeld als kennismaking met de nieuwe opleiding Vakcollege Techniek, sleutelden de meiden aan auto's, maakten make up en sieraden, of ontwierpen badkamers.

De dag begon met het interviewen van drie vakvrouwen, die de meisjes vertelden over hun baan in de techniek. Hun boodschap was geruststellend, want wanneer mannen eenmaal weten dat een vrouw goed werk aflevert, accepteren ze haar zonder probleem als collega. Trudy, vierdejaars leerling van de afdeling Bouw, vertelde dat je als meisje wel lef moet hebben om voor techniek te kiezen: ,,Mijn vriendinnen vonden het eerst stom, maar de jongens van de bouw niet, die deden vanaf het begin heel normaal." Zeker nadat Trudy vorig jaar een bouwwedstrijd won en daarmee de beste werd van heel Noord Holland! Dit feit maakte ook diepe indruk op de meisjes uit groep 8 van de basisschool. De rest van de dag volgden de meisjes een drietal technische workshops. Ze zaagden, timmerden, bewerkten metaal en sloten elektriciteit aan, alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Voor de deels mannelijke docenten die hen instrueerden en begeleidden, was het wel even wennen, maar toch vertelden zij aan het eind dat ze verrast waren door het hoge niveau, waarmee er aan de opdrachten was gewerkt. De meiden straalden, de inzet bleef ook bij de derde workshop ongekend hoog en aan het eind van de dag werden natuurlijk alle werkstukken mee naar huis genomen, samen met het verdiende certificaat.

De opleiding Vakcollege Techniek aan het PCC is een opleiding mét baangarantie, voor jongens en meisjes die in groep 8 eigenlijk al weten dat ze techniek in willen. Met een vmbo-advies kunnen ze deelnemen aan deze zes jaar durende combinatieopleiding van vmbo én mbo, die beide diploma's en een certificaat voor 'meester' of 'gezel' oplevert. Meer informatie is verkrijgbaar op de Open Avond op PCC-Vondelstraat op donderdag 5 februari vanaf 18.30 uur (of via ww.pcc.nu).

(einde persbericht)

Petrus Canisius College
Alkmaar - Bergen - Heiloo
Machteld Wiegmans, voorlichter
Vondelstraat 41 1813 BA Alkmaar
t 06 51 56 68 90
e m.wiegmans@pcc.nu


---- --