Politie Amsterdam-Amstelland



Aanhouding voor diefstal brandstof / Polderweg (22/01/09)

Een 26-jarige man uit Amsterdam is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden omdat hij wordt verdacht van diefstal van brandstof.

Eerder op de avond kreeg de politie een melding dat er een auto onder verdachte omstandigheden op een bouwterrein aan de Polderweg zou staan. Onderzoek wees uit dat er geen personen meer op de bouwplaats waren. Er werd wel een bestelauto aangetroffen met daarin een groot aantal jerrycans dat voor een deel was gevuld met brandstof afkomstig van het bouwterrein. De auto werd weggesleept naar een politiebureau waarop de 26-jarige zich enkele uren later op een ander politiebureau meldde als aangever van diefstal van zijn auto. Omdat zijn verhaal niet erg geloofwaardig klonk is hij aangehouden op verdenking van de brandstofdiefstal.

Rijden onder invloed / President Kennedylaan (22/01/09)

Omdat zij met 90 kilometer per uur over de President Kennedylaan reed viel een 34-jarige vrouw uit Amsterdam zo op dat zij staande werd gehouden en bleek dat ze te veel had gedronken.

Na een eerste blaastest moest de bestuurster dan ook mee naar het politiebureau voor een ademanalyse waaruit een alcoholpromillage van bijna 2,0 kwam, terwijl 0,5 is toegestaan. Het rijbewijs van de Amsterdamse is ingevorderd en een proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding voor poging diefstal auto / Columbusplein (22/01/09)

Omdat hij vermoedelijk probeerde een auto te stelen op het Columbusplein is een 16-jarige jongen donderdagavond na een korte achtervolging te voet aangehouden.

Na een melding van een verdachte situatie gingen agenten in burger ter plaatse. Toen zij twee jongens aanspraken begonnen deze plotseling te rennen. Tijdens de achtervolging van de 16-jarige, gooide deze een tas met een inbrekerswerktuig weg. Hij werd even later aangehouden waarna uit onderzoek bleek dat hij vermoedelijk had geprobeerd een auto te stelen waarvan de eigenaar van het voertuig aangifte deed. De jongen is ingesloten voor onderzoek.