Harry van Bommel neemt 10.000 handtekingen voor Gaza in ontvangst


DEN HAAG, 20090121 -- Aankomende donderdag (22 januari), om 12 uur, op Het Plein in Den Haag zal Harry van Bommel de petitie van Verhef je Stem aannemen namens de ruim 10.000 mensen die de petitie voor Gaza de afgelopen weken hebben verstuurd. Na afloop is er tussen 14:00 en 16:00 een debat in de Tweede kamer waar Gaza aan bod komt.

Sinds de oorlog in Gaza uitbrak hebben ruim 10.000 mensen via de de website www.verhefjestem.nl een mail gestuurd aan de Nederlandse regering en het parlement. Daarin roepen ze de volksvertegenwoordigers op om stelling te nemen tegen het buitensporig geweld van Israël in Gaza en over te gaan tot economische sancties als Israel geen gevolg geeft aan de talloze VN-resoluties die de bezetting van Palestijns gebied veroordelen.

De petitie wordt aan Harry van Bommel aangeboden omdat hij als politiek vertegenwoordiger zijn nek heeft uitgestoken voor Gaza. Tegenstanders hebben hem op woorden willen afrekenen terwijl wij weten dat zijn intenties op de goede plek zitten. Wij willen hem daarom, na alles wat hij over zich heen heeft gekregen, steunen.

Na de petitie uitreiking zullen 1300 witte ballonnen worden opgelaten ter herdenking van de doden die zijn gevallen aan zowel Palestijnse als Israëlische zijde.





Ingezonden persbericht