MAYR ROBA-Co-Pro veiligheidskoppeling


Kleine veiligheidskoppeling voor grootse constructies

Hengelo (O), 20090122 -- MAYR heeft een nieuwe compacte koppelbegrenzer ontwikkeld, de ROBA®-Co-Pro. De productnaam geeft meteen de belangrijkste eigenschap van deze koppelbegrenzer aan; een compacte, geoptimaliseerde veiligheidskoppeling die perfect past in het concept van moderne energiezuinige machines en installaties. De vermogensdichtheid is tot 6 keer hoger dan die van andere veiligheidskoppelingen. De ROBA®-Co-Pro is verkrijgbaar bij Groneman B.V. in Hengelo.

De compacte constructie van de nieuwe ROBA®-Co-Pro geeft niet alleen een materiaalbesparing tot 65% ten opzichte van eenvoudige veiligheidskoppelingen maar heeft ook een minimale inbouwruimte nodig en een tot 80% kleiner massatraagheidsmoment.
Dit zijn ideale omstandigheden voor compacte en dus kostenbesparende machineconstructies, met alle voordelen van dien.

ROBA®-Co-Pro veiligheidskoppelingen zorgen ervoor dat storingen door o.a. overbelasting voorkomen worden. Door een hoog belastbare lagering van het aandrijfelement en hoogwaardige frictieschijven die snel en eenvoudig vervangen kunnen worden, is ROBA®-Co-Pro duurzaam en betrouwbaar. Bovendien is deze koppeling onderhoudsvrij.
Op dit moment is de koppelbegrenzer beschikbaar in 3 maten, voor nominale draaimomenten van 50 - 1600 Nm

Voor uitgebreide informatie over de ROBA® Co-Pro van Mayr neemt u contact op met Groneman B.V. - tel. 074-2551140 ,
e-mail: aandrijftechniek@groneman.nl www.groneman.nl





Ingezonden persbericht