Marketing- en communicatieprofessionals vrezen voor baan


Desondanks blijft de vraag naar hoogopgeleide professionals hoog

ALMERE, 20090122 -- Uit een onlangs afgesloten internetonderzoek van USG Capacity, het bureau voor werving & selectie en interim-management op het gebied van marketing en communicatie, blijkt dat ruim eenderde van de marketing- en communicatieprofessionals vreest om hun baan te verliezen. Dit als gevolg van de kredietcrisis. In totaal gaven bijna zeshonderd respondenten antwoord op de vraag of zij, gezien de huidige economische situatie, voor hun baan vrezen

Ruim eenderde (37 procent) van de respondenten beantwoordde deze vraag met `ja', terwijl 60 procent dit met `nee' heeft beantwoord. De overige drie procent heeft aangegeven het niet te weten. USG Capacity heeft dit onderzoek in het kader van de huidige economische situatie geïnitieerd. Het bureau, dat marktleider is in het bemiddelen van marketing- en communicatieprofessionals, peilde de mening van de professionals. Zij willen continu inzicht hebben in wat er in hun doelgroep speelt, zodat de dienstverlening hier op kan worden aangepast.

"De uitkomst van het internetonderzoek bevestigt onze ervaringen met de huidige marktsituatie", aldus Katinka Habermehl-Reuling, algemeen directeur van USG Capacity. "Bij economische tegenslag vrezen mensen eerder voor hun baan. Toch creëert deze situatie kansen voor zowel organisaties als professionals. Door de arbeidsmobiliteit die ontstaat, kunnen beide partijen nieuwe ervaringen opdoen. Daarnaast worden kostenbesparingen en (her)positioneringen binnen veel organisaties actueel. Om hier juiste keuzes over te maken, is specifieke kennis van marketing- en communicatieprofessionals noodzakelijk. Verder blijft, ondanks de recessie, de vraag naar hoogopgeleide professional onverminderd hoog."

USG Capacity

Sinds 1991 werft, selecteert en bemiddelt USG Capacity marketing- en communicatieprofessionals met minimaal hbo-niveau en 3 jaar relevante werkervaring, zowel voor vast als op interim-basis. De kracht van USG Capacity komt voort uit de persoonlijke kwaliteiten en betrokkenheid van de consultants, de individuele aanpak en de sterke marktfocus. De diensten van USG Capacity gaan verder dan alleen het invullen van vacatures. Zij stimuleren kandidaten om hun eigen specialisme in te zetten en hen hierdoor op een unieke manier te laten groeien. USG Capacity heeft een landelijke spreiding van 9 kantoren in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zwolle met een hoofdkantoor in Almere. Meer informatie is te vinden op www.usgcapacity.nl. USG Capacity is onderdeel van de beursgenoteerde onderneming USG People N.V., tweede speler in Nederland en vijfde speler in Europa op het gebied van flexibele arbeid.