Zuid-Europa's grootste Nederlandstalige toerbedrijf breidt uit


Nieuwkomer Walking Tours Barcelona profiteert van succesvol moederbedrijf

BARCELONA, 20090122 -- Een goede indruk krijgen van een stad en in je eigen taal, spreekt iedere stedentrip-toerist aan. Walking Tours Barcelona voorziet in deze behoefte en opende onlangs haar virtuele deuren via www.walkingtoursbarcelona.eu. In de praktijk blijkt dat het aanbod van wandeltoers in wereldstad Barcelona niet aansluit op de consument. Recent onderzoek toont aan dat de Nederlandse toerist in het buitenland waarde hecht aan diensten in de Nederlandse taal, terwijl wandelexcursies ter plaatse hoofdzakelijk plaatsvinden in Spaans of `gebroken' Engels. Met Walking Tours Barcelona is er nu een op maat gemaakt alternatief, dat wandeltoers in de Nederlandse en Duitse taal aanbiedt.

Voortbouwend op ervaring van moederbedrijf Baja Bikes Barcelona
Walking Tours Barcelona is een initiatief van de eigenaren van Baja Bikes Barcelona. Dit Nederlandstalige bedrijf startte in 2005 met fietstoers door Barcelona en trok in 2008 een kleine tienduizend fietsers. De fietstoer-operator is gewend om individuen en groepen op educatieve en entertainende manier door de Catalaanse hoofdstad te begeleiden. Partner Rigtmar Brandenburg: "De stap van guided biketours naar wandeltoers is voor ons een logische. Kennis van de stad, ervaring in het begeleiden van groepen toeristen en het afstemmen van de dienst op de wensen van de klant is wat we nu al bijna vier jaar doen. Ons grootste onderscheidende voordeel is het kunnen aanbieden van toeristische toerdiensten in de eigen taal. En de manier waarop onze gidsen de informatie overbrengen is ook uniek. Hoe we dat doen? Dat is het geheim van de smid".

"Persoonlijk", "vertrouwd" en "verrassend"
De eerste wandeltoers hebben reeds plaatsgevonden. De combinatie van `Toers in je Moerstaal' met de no nonsense stijl van de gidsen slaat aan. Deelnemer Daniel van Heeteren (37) uit Maarssen, bij het eindpunt van de toer: "We hebben met het bedrijf ieder jaar een stedentrip als bonus. Dit jaar dus Barcelona. Vorig jaar hebben we in Berlijn een wandeltoer gedaan en dat was niet goed bevallen. De Duitse gids sprak gebrekig Engels en zemelde lang door over jaartallen en details. Toen onze reisleider ons vertelde dat we ook hier in Barcelona gingen wandelen, schrok ik even. Maar nu weet ik dat het ook anders kan. De gids weet de toer goed op te bouwen, vertelt vooral anekdotes en weetjes die je niet in de reisgids leest en neemt je echt mee in het Barcelona van toen en nu. En ja, in mijn eigen taal ontgaat me niets en blijft het interessant. Het maakt het verblijf in een grote stad ook persoonlijk en vertrouwd."


Over moederbedrijf Baja Bikes Barcelona
In 2005 richtte Eric Castien het fietstoerbedrijf op en vandaag de dag vormt hij met Rigtmar Brandenburg de directie van `Zuid-Europa's grootste Nederlandstalige toerbedrijf' (Bron: SPITS). De onderneming bedient de grootste toeroperators in Nederland zoals OAD, Hotelplan, De Jong Intra en Sunair. Daarnaast begeleidt Baja Bikes bedrijfs- en scholengroepen en is het preferred partner van vele incentive-bureau's. In 2008 breidde het bedrijf uit met hostessservices en onlangs met het nieuwe wandeltoer-label `Walking Tours Barcelona'.