Nieuwe website helpt slachtoffers telefoondiefstal


SCHIEDAM, 20090122 -- Slachtoffers van telefoondiefstal kunnen sinds enkele weken terecht op de nieuwe website Telefooncheck.nu. De website informeert bezoekers over het blokkeren van een gestolen simkaart en hoe men aangifte kan doen bij de politie. Ook kunnen bezoekers hun gestolen telefoon kosteloos in de online database van de website plaatsen.

"Slachtoffers van telefoondiefstal weten vaak niet hoe zij hun gestolen simkaart snel kunnen blokkeren. Vaak moet men lang zoeken naar het telefoonnummer van de provider. Zolang de simkaart niet is geblokkeerd, kan de dief bellen op kosten van het slachtoffer. Zo kan de telefoonrekening dus erg hoog oplopen," aldus Joey Weeder, oprichter van de website.

Op www.telefooncheck.nu is alle belangrijke informatie terug te vinden: telefoonnummers van de providers, informatie over aangifte doen en een directe link naar de online aangiftepagina op de politiesite. Naast deze informatie biedt de website bezoekers ook de mogelijkheid om hun gestolen telefoon in een online database te plaatsen. Potentiële kopers kunnen van tevoren controleren of de aangeboden telefoon in de database voorkomt. Voor de dief wordt het moeilijker om het gestolen toestel te verkopen. Uiteindelijk zal diefstal van mobiele telefoons minder aantrekkelijk worden.





Telefooncheck.nu